Haberler

Destici: "Davutoğlu, yetkiyi milletten istemeli" -

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, başbakanlık yetkisini aldıktan sonra Türkiye'yi bir erken seçime götürmesi ve yetkiyi milletten istemesi gerektiğini kaydetti.

Partisinin, TES-İŞ Konferans Salonu'nda düzenlenen Genel İstişare Toplantısı'nda konuşan Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasını almasına rağmen, başbakanlığa ve AK Parti Genel Başkanlığına devam etmesini eleştirdi.

Destici, siyasetin, hukuka ve yasalara müdahale ettiğini öne sürerek, ?bu konudaki yasal boşlukların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan tarafından hem Başbakanlığa hem de AK Parti Genel Başkanlığına atanmıştır" ifadesini kullanan Destici, "Geriye kalan sadece prosedürden ibaret, kongre, cumhurbaşkanının görevlendirmesi, bakanlar kurulunun kurulması...Tamamen atama yoluyla gerçekleşmiş bir durum var. Bu atanmışlıktan kurtulması için, (Davutoğlu) yetkiyi aldıktan sonra Türkiye'yi bir erken seçime götürmeli ve yetkiyi milletten istemeli. Bakalım millet, onu başbakan olarak görmek istiyor mu, istemiyor mu? Bunu millete sormamız gerekiyor" dedi.

-"Türkiye demokratikleşemedi"

Öte yandan, Ahmet Davutoğlu'nun, ekonomiden ahlaka, terörden dış politikaya kadar birçok alanda enkaz devraldığını ileri süren Destici, "ihracatı 36 milyar dolardan, 150 milyar dolara çıkardık" diye övünenlerin, ithalatın 50 milyar dolardan, 250 milyar dolara geldiğini, dış ticaret açığının 100 milyar doların üzerinde olduğunu gizlediğini iddia etti.

Türkiye'nin hala "cunta anayasasıyla" idare edildiğini ve anayasayı değiştirebilecek gücü olan hükümetin bunu yapmadığını savunan Destici, Türkiye'nin demokratikleşemediğini, yargının, siyasetin müdahalesiyle güvenirliğini yitirdiğini ileri sürdü. Destici, iktidarın yargıdan korktuğunu, onun için HSYK seçimlerini çok önemsediğini öne sürdü.

-Lice'deki heykel gerginliği

Lice'de terör örgütü üyesinin heykelinin dikilmesi sonrasında yaşanan olaylara değinen da Destici, şunları kaydetti:

"Heykelin, 8 ay öncesine ait fotoğrafı çıkmış. Eğer bu gerçekse, o zaman Türkiye'yi yönetenlerin bir bedel ödemesi şarttır. Türkiye'yi ne hale getirdikleri ortada. Ben diyorum ki Türkiye'nin bir bölgesi özerkleşti, PKK meşrulaştı. O diyor ki 'Herkesin memnun olacağı bir sonuç çıkacak.' Apo ile terörist başı ile Kandil'deki yılanlarla, benim memnun olacağım sonuç nasıl aynı olabilir? Adam, özerkliğe, bağımsızlığa gidiyor. 'Devleti, milleti ayıracağım' diyor. Ben de diyorum ki ben devletimi ayırtmam, kanımı, canımı veririm, ayırtmam. Ben oradaki Kürt kardeşimden ayrılmam. Biz Allah'ın emriyle, bin yıl önce birbirimize bağlanmışız."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title