Haberler

Destici: "Bu Hadiselerin Yaşanacağı Aslında Gün Gibi Ortadaydı"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör olaylarının olacağını seçim öncesi defalarca söylediklerini öne sürerek, "Bu hadiselerin yaşanacağı aslında gün gibi ortadaydı" dedi.

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ablası Mükerreme Destici'yi ziyareti öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Destici, şehitlerin, yaralıların ve kaçırılan polislerin olduğuna dikkat çekerek, "Öncelikle şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kaçırılan polis kardeşimizin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Güvenlik güçlerimiz, emniyet güçlerimiz, askeri güçlerimiz inşallah en kısa sürede o kardeşimizi bu hain PKK'nın elinden kurtaracaktır diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BU HADİSELERİN YAŞANACAĞI ASLINDA GÜN GİBİ ORTADAYDI"

Destici, "Bu terör olaylarını seçim öncesinde yapmış olduğumuz açıklamalarda açık ve net olarak dile getirdik. Bu hadiselerin yaşanacağı aslında gün gibi ortadaydı. Tedbir alınmadı ve çözüm sürecinin yalancı ülkemiz ve milletimiz kandırıldı. Mehmetçik ve polislerimiz heba edildiler işin doğrusu bu. Yani bu sürecin bir seçim süreci olmadığını, bir çözülme ve bölünme süreci olduğunu, PKK'yı tek başına muhatap almanın büyük bir yanlış olduğunu, bölge halkını onların insafına bırakmanın büyük bir vebal olduğunu biz çok açık ve net bir şekilde ifade ettik" diye konuştu.

"PKK'NIN NİYETİ, ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK"

PKK'nın niyetinin üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu iddia eden Destici, "Ne verirseniz verin, PKK ile müzakere ederseniz, masaya oturursanız hep daha fazlasını isteyeceklerini söyledik. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde karışıklık çıkarmak, fitne çıkarmak, fesat çıkarmak, terör eylemleri yapmak ülkenin huzurunu bozmak, tabi onun ötesinde de emperyalist güçlere hizmet ediyorlar. Bugün özerklik talepleri var. Apo'nun serbest bırakılması talepleri var. Ana dilde eğitim talepleri var, yarın bunların verildiği zaman daha fazlasını isteyecekler, ayrı bir devlet isteyeceklerdir. Bunu da çok açık ve net bir şekilde dile getirdiler. Bakıyorum bazı yorumcular, bazı siyasetçiler PKK'yı aklamaya çalışıyorlar ve bu eylemleri haklı gösterecek yorumlarda çok adi yorumlar yapıyorlar. Gerçekten kabul edilmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

"SADECE SÖZLE TERÖRLE MÜCADELE OLMAZ"

"Tabi burada Türkiye'yi yönetenlerin de artık kararlı bir tutum sergilemelerinin vakti gelmiştir" diyen Destici, şöyle devam etti:

"Sadece sözle terörle mücadele olmaz. Ekranlarda söz söyleyerek, milleti yatıştırmaya çalışarak PKK'yı lanetleyerek, kökünü kazıyacağız diyerek bu iş olmaz. Bu lafları geçmişte de duyduk. Yapılacaklar belli. Eğer siz gerçekten PKK ile mücadele edecekseniz, gerçekten kökünü kazıyacaksınız şu anda konjektür de uygun. Çünkü, İŞİD ile mücadele noktasında Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere uluslar arası güçlerle anlaştı. Dün açmayacağız dedikleri üsler başta Amerika olmak üzere çeşitli uluslar arası güçlere açıldı ve bunun karşılığında da PKK'ya operasyon izni alındığı gözüküyor. O zaman bu operasyonları hava operasyonları ile sınırlı tutamazsınız ve bir neticede alamazsınız. Biz 3 şehit verdik, onlardan 10 kişi öldürdük,100-200 kişi öldürdük bunların doğru olduğuna inanmıyorum. Gerçekçi ve inandırıcı da bulmuyorum. Bunlardan netice alınmayacağını da düşünüyorum. Yapılacak iş şudur, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bir bölgeden önce, Irak'ın kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulmalı. Türk Silahlı Kuvvetleri kara harekatı gerçekleştirerek tanklarını, toplarını o bölgeye sokarak Kandil'i imha etmeli, yani o PKK'nın üssü yok edilmeli." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title