Haberler

Destici: Bin Odalı Saray Debdebe, Şatafat, İsraf

Bursa'da konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanı konutu Ak Saray'ın kaçak saray olduğunu belirterek, "Birisi de çıkıp insaf demesi lazım. Bin odalı bu kadar debdebe, şatafat, israf. Allah'tan korkun demesi lazım. Herkes normal göstermeye çalışıyor.

Bursa'da konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanı konutu Ak Saray'ın kaçak saray olduğunu belirterek, "Birisi de çıkıp insaf demesi lazım. Bin odalı bu kadar debdebe, şatafat, israf. Allah'tan korkun demesi lazım. Herkes normal göstermeye çalışıyor. Bence bu kabul edilebilir birşey değil" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bursa'da Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'nda 'Çözüm süreci mi, bölünme süreci mi ?', 'Ortadoğu ve Türkiye'deki son gelişmeler' ve 'Türkiye gündemi' konulu toplantıya katıldı. Burada, basın mensuplarına çözüm süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Destici, bu konu ile ilgili masaya oturulmasının yanlış olduğunu söyledi. Terör örgütünün kendisini kabul ettirmeye çalıştığını ifade eden Destici, 6 - 7 Ekim olaylarından sonra sürecin daha da sertleştiğini belirtti. Son dönemde kamu düzeninin çok fazla dile getirildiğini kaydeden Destici, "Kamu düzeninin vazgeçilmez olduğunu söylüyor. Nasılsa, son 3 ayda 63 kişi öldürülmüş hiçbirisinin faili ortada yok. Buna biz BBP olarak 'PKK'ya, siyasi sözcülerine Türkiye'yi yöneten herkese aklınızı başınıza alın' diyoruz. Bu büyük Türk milletinin, Türk milliyetçilerinin ayranı kabarırsa ortada ne Sırrı kalır, ne Önder kalır. Bu kadar pervasız, hadsizleşmelere, meydan okumalara fırsat verilmemesi gerekiyor" diye konuştu.

Çözüm sürecinin bölünme ve ayrışma süreci olduğunu savunan Destici, terör örgütü ile masaya oturmanın yanı sıra bölgedeki siyasi partiler, manevi önderler, sivil toplum örgüt liderleri, aşiretler ve korucuların muhatap alınmamasının yanlış olduğunu kaydetti. Bölgenin özerkleştiğini dile getiren Destici, konuşmasında iktidara da yüklendi. Destici, "Milli Savunma Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanı muhalefetteki partilere hava atıyor. 'Siz Güneydoğu'ya gidebiliyor musunuz?' diyor. Sayın bakan sen Şırnak'a, Hakkari'ye, Mardin'e elini kolunu sallayarak koruma almadan git bakalım. Sen gidebiliyor musun? Muhalefete laf söylüyorsun. BBP olarak biz gidiyoruz. Sen gidebiliyor musun? Oranın güvenliğini sağlamaktan sorumlu olan hükümet değil mi? Güvenliği sen sağlayacaksın partili, partisiz bütün vatandaşlarımız da gidecekler. Madem bu kadar kamu düzeni sağlamışsın sen bir git. Sivas, Ankara sokaklarında korumasız, askersiz, polissiz gezmeye benzemiyor. Gariban astsubaylar, kafasına sıkılanlar gibi git bakalım. Diyarbakır'daki astsubay gibi git bakalım. Pazarında alışveriş yap bakalım. O zaman belki onların halini anlayabilirsiniz. Mecliste hava atmak kolay" dedi.

Destici, cumhurbaşkanı konutu olarak yaptırılan Ak Saray ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Kaçak saraydan bahsediyorsunuz. Buranın ismi tarihte kaçak saray olarak kalacak. Vicdanların konuşması, ses vermesi lazım. Bağımsız, özgürce, kimseden korkmadan eleştirebilmesi lazım. Basınımız susturulmuş. Büyük çoğunluğu ses çıkaramıyor. Üniversiteler susturulmuş, manevi önderler konuşamıyor. Baskı yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanı konuşamıyor. Hiç kimse konuşamıyor. Birisi de çıkıp insaf demesi lazım. Bin odalı bu kadar debdebe, şatafat, israf. Allah'tan korkun demesi lazım. Herkes normal göstermeye çalışıyor. Bence bu kabul edilebilir birşey değil. Türkiye'nin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Bir de mazeret veya izahı kabul edilebilir değil. Kendi tapulu malları değilmiş, milletin malıymış. Yok bir de üstüne tapulattırsaydın. Giderken de cebine koyup gitseydin. Millet bunu istemiyor. Milletin yüzde 70'i, 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Kendin için 1 milyar 350 milyona saray yapacağına, 10 tane fabrika kursaydın da bin işçi çalışsaydı, bu paraya Türkiye'deki maden ocaklarının tamamı revize edilebilirdi. Kömür ocaklarının tamamı iş güvenliği ve işçi sağlığını çok iyi hale getirilebilirdi. Ocaklar iyileştirilirken, 6 ay bir yıl 150 bin işçiye maaşları ödenebilirdi. Soruyorum öncelik bu mu? Gelirken lojmanları satacağız, makam araçlarını satacağız, azaltacağız, kiralık binaları boşaltacağız dediler. Şimdi tam tersi. Bütün milletin toplum önündeki insanların, din adamları, sivil toplum örgütü, borsa oda başkanları ne yapıyor, niye milletin sesi olmuyorlar? İktidar şakşakçılığı yapıyorlar. Niye söylemiyorsunuz kardeşim? Kapalı kapılar arkasında veriyorsunuz tepkinizi. Çıkın tepkinizi ortaya koyun ki onlar da yanlış yaptıklarını görsün." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Ak Saray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

SERNAY:

Destekten at Destici; Önce sen partini dağılmaktan kurtar. Merhum Yazıcıoğlu''nun kemiklerini sızlattı yorsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan ölene dek o sarayda kalmayacak. En çok olsa olsa on sene kalacak. Ama tabi sen becerebilirsen sende o gün o makama oturabilirsin. Bu Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve başka bir liderde oturabilir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title