Haberler

Destici: "Ak Parti İstanbul'da Zor Durumda"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "AK Parti'ye teklif yapıyorum.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "AK Parti'ye teklif yapıyorum. İstanbul'da biz AK Parti'yi destekleyelim Ankara'da da AK Parti, Büyük Birlik Partisini desteklesin. Anket yaptıralım. Ankara'da Büyük Birlik Partisi sempatisi, AK Partinin önündedir" dedi.

BBP lideri Destici, BBP Genel Merkezi'nde düzenlenen MKYK toplantısı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Destici, öğretmenlerin ve okulların problemleri ortada olmasına rağmen bir de kucaklarına nur topu gibi dershaneler problemi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Dershanelerin bir ihtiyaçtan doğduğuna dikkat çeken Destici, şöyle konuştu: "Çünkü şu an bile hala sizin okullarınız arasında bir eşitlik yoksa okullarınız aynı kalitede değilse, bazı bölgelerde kalabalık sınıflar, bazı sınıflarda 20 kişilik sınıflar varsa, özel okullarınız ile devlet okullarınız arasında, fen liseleri ile Anadolu liseleri arasında, düz liseler ile meslek liseleri arasındaki farkı kapatamamışsanız ve bunların üniversiteye geçiş sisteminde de adil bir sistem oluşturamamışsanız, öbür tarafta hala 100 öğrenciden 45'i sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu bağımlısı ise demek ki siz bir yerde yanlış yapmışsınız ve yanlış yapmaya devam ediyorsunuz. Sizin dershanelerden önce yapmanız gereken bu problemlere bir çözüm bulmaktır. Eğitim alanındaki okulların eksik bıraktığı alanları doldurmak ve öğretim alanındaki okulların eksik bıraktığı alanları doldurmak amacıyla dershaneler ortaya çıkmıştır."

Mart ayında yapılacak yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuan iddiayla söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı göstermesin, Büyük Birlik Partisini desteklesin, Ankara Büyükşehir Belediyesini Büyük Birlik Partisi kazanır. Ben buradan AK Parti'ye teklif yapıyorum. İstanbul'da biz AK Parti'yi destekleyelim, Ankara'da da AK Parti Büyük Birlik Partisi'ni desteklesin ve bu şekilde seçim işbirliğine biz varız. Anket yaptıralım. Ankara'da Büyük Birlik Partisi'nin sempatisi, AK Parti'nin önündedir. Türkiye'nin her tarafında biz buna varız. AK Parti ile de Milliyetçi Hareket Partisi'yle de biz buna varız. Ancak kapalı kapılar arkasında, başka türlü taleplerle bu işlerin olması mümkün değildir. Oylar bölünmesin gibi bir takım propagandalar ile biz kazanamazsak başkaları kazanır propagandaları ile değil. Açık olarak İstanbul'da AKP, Ankara'da BBP, Konya'da AKP, Sivas'ta BBP şeklinde olabilir. Açık olarak teklif yapıyorum AK Parti'ye. Şuan AK Parti İstanbul'da zor durumdadır. Biz İstanbul'u destekleriz ama Ankara'da BBP'nin adayını desteklemek şartıyla. Türkiye'yi birlikte yönetelim."

ALTINOK İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, "Yerel seçimlerde 3 Büyükşehir'de adaylarınız belli mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "Partimizde bu konuyla ilgili bir komisyon oluşturduk. Bu komisyondaki arkadaşlarımız Turgut Altınok ve Mansur Yavaş ile görüşüyor. Turgut Altınok Keçiören Belediyesine şuan adaylığını açıkladı ancak sadece partisini açıklamak kaldı geriye. Komisyonumuz Altınok ile görüşmelere devam ediyor ve büyük bir ihtimalle de tamama ereceğini düşünüyorum."

Mansur Yavaş ile ilgili görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Yapılan anketlerde Ankaralı seçmenin büyük bir çoğu Mansur Yavaş'ı BBP'den aday görmek istiyor. Ben de Mansur Yavaş'ın Ankaralıların tercihini dikkate alacağını düşünüyorum. Özellikle AK Parti teklifimize evet derse bu konuda Mansur Yavaş'ın da bir şüphe yaşamayacağını ve çok rahat bir şekilde BBP'nin adayı olacağını düşünüyorum. Artık Ankara'nın bir değişime ihtiyacı var. Bu değişiminde ancak BBP yoluyla yapılacağını düşünüyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title