Haberler

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Yamankaradeniz Açıklaması

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Türkiye, 2014 sonu itibarı ile 120 bine yakın marka tescili ile dünyanın sayılı ülkeler arasına girmiş durumda.

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, " Türkiye, 2014 sonu itibarı ile 120 bine yakın marka tescili ile dünyanın sayılı ülkeler arasına girmiş durumda. Bunun dışında 15 bin adetlik patent müracaatı ile de teknoloji geliştirmeye aday ülkeler sınıfına geldik" dedi.

Destek Patent Bursa Ofisi çalışanları ile Bursa'da bir restoranda buluşan Yamankaradeniz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 120 bini aşan marka tescili ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini vurguladı.

Türkiye'nin markalaşması ve teknoloji geliştirmesi anlamında ön saflara çıkması için tüm faktörlerin ön plana çıkması, sanayicilerin ve iş adamlarının dikkatlerini çekmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Yamankaranediz, " Türkiye, 2014 sonu itibarı ile 120 bine yakın marka tescili ile dünyanın sayılı ülkeler arasına girmiş durumda. Bunun dışında 15 bin adetlik patent müracaatı ile de teknoloji geliştirmeye aday ülkeler sınıfına geldik. Ülkemizde TUBİTAK kanalı ile çok ciddi rakamlarda, 1,5 milyar liralık Ar-Ge destekleri verilmektedir." diye konuştu.

Yamankaradeniz, dünyada ilk kez uygulanan, devlet destekli markalaşma programı Turquality Projesi ile 10 yılda 10 dünya markası oluşturmak vizyonuyla hareket ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Dünya'da 2023 yılında 10 marka hedefi koyan Türkiye'nin bundan sonraki süreçte bu desteklerle bunları gerçekleştirme yönünde ciddi adımlar atacağını görüyoruz. Markalaşma içinde Turquality en önemli desteklerden bir tanesidir. Bu projeye giren şu anda 100 firmanın 111 markası ile bu yarışın içerisinde olduğunu görüyoruz. Türkiye bu sayıyı firmalar bazında biraz daha arttırırsa, 10 tane dünya markasını çıkarabilecek bir güce erişmiş olacaktır."

Bursa'nın, Türkiye'de en çok marka ve paten müracaatının yapıldığı iller sıralamasında üçüncü olduğunun altını çizen Yamankaradeniz, "İstanbul Sanayi Odası'nın açıklamış olduğu ilk 500'ün arasında da önemli Bursa firmaları yer almaktadır. Bu da Bursa'nın hem markalaşma hem de Ar-Ge çalışmalarında daha ön planda yer alan bir şehir konumuna geleceğini göstermektedir. Bursa bu çalışmalarla devam ederse belki dünya markalarından bir tanesini çıkarma imkanı bulabilecektir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title