Haberler

Destek Patent'e Uluslararası "Fikri Haklar Yıldızı" Ödülü

Güncelleme:

Amerika'nın Kaliforniya Eyaleti'ne bağlı San Diego kentinde bu yıl 137'incisi düzenlenen "INTA 2015"te küresel markaların sorunları mercek altına alındı

Dünyanın en geniş katılımlı marka etkinliği olan ve bu yıl 137'incisi düzenlenen INTA 2015 (International Trademark Association), 10 bini aşkın katılımcı kitlesini ağırladı. Toplantıya ülkemizi uluslararası arenada başarılarıyla temsil eden Destek Patent grubu adına, Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Dereligil katıldı. Marka sahiplerinin sorunlarının da tartışıldığı kongrede, Destek Patent, sektörün en itibarlı yayınlarından biri olan Managing Intellectual Property tarafından ikinci kez IP Star Certficate (Fikri Haklar Yıldızı Sertifikası) ile ödüllendirildi.

INTA 2015'i değerlendiren Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Uluslararası tescil sistemine dahil 192 ülkede, müşterilerimizi temsil eden bir marka-patent tescil firması olarak, sınai haklar konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek, markalaşma konusunda yapılan çalışmaları analiz etmek amacıyla dünyanın en büyük ve en geniş katılımlı marka etkinliğini INTA 2015 etkinliğinde yer aldık" dedi.

Yamankaradeniz, "Müşterilerimizin haklarını korumak ve daha uygun maliyetlerle işlemleri sonuçlandırmak için çok sayıda görüşmeler yaptık. Ayrıca ülkelerin farklı uygulamalarının müşterilerimizin marka hakları ile ilgili hukuki süreçlerinde sıkıntı oluşturmaması için de tüm ülkelerdeki hukuk ofisleri ile görüş alışverişinde bulunduk. Yoğun ve başarılı geçen INTA toplantısının notlarını değerli sanayici ve işadamları ile zaman zaman paylaşmaya da devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Türk sanayicileri ve marka sahiplerinin sorunları tartışıldı

Destek Patent delegasyonu, Avrupa'nın Marka ve Tasarım Tescil Kurumu olan OHIM, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Japonya Patent Ofisi (JETRO), Kore Fikri Mülkiyet Ofisi (KIPO), Afrika Bölgesel Fikri Mülkiyet Teşkilatı (ARIPO) ve Afrika Fikri Mülkiyet Organizasyonu (OAPI), uluslararası kurumların temsilcileriyle bir araya gelerek, bölgesel sıkıntılar ve işbirliği fırsatları üzerine temaslarda bulundu.

Kongre kapsamında; Destek Patent tarafından düzenlenen toplantılarda, yurtdışında faaliyet gösteren çözüm ortakları ile bir araya gelindi. Uluslararası çözüm ortaklarından 100'e yakın marka vekillik ve hukuk firması ile ayrıca düzenlenen toplantılarda, gerek ulusal gerek uluslararası tescil prosedürleri konularındaki uygulamalar, gelişmeye açık durumlar ile başarılı örnekler değerlendirildi. Ayrıca Türk sanayicileri ve marka sahiplerinin sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı.

Fikri Hakların Yıldızı "Destek Patent"

INTA Kongresi sırasında Destek Patent sınai haklar alanında gösterdiği üstün başarı ve yaptığı değerli katkılar sebebiyle Uluslararası Fikri Hakların tanıtımı ve korunması alanında saygın bir yayıncı kuruluş olan "Managing Intellectual Property" dergisi tarafından ikinci kez "Fikri Haklar Yıldız Sertifikası (IP Star Certficate)" ile ödüllendirildi. Destek Patent'i temsilen sertifikayı alan Yönetim Kurulu üyesi Ersin Dereligil "Ülkemiz ve müşterilerimiz için her zaman profesyonel ve katma değerli bir hizmet sunma amacındayız. Bu hizmetimizin değerlendirilmesi bizi mutlu kılıyor ve heyecanımızı daha da artırıyor. Bu ödülü mümkün kılan tüm müşterilerimize ve çalışanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız" dedi.

INTA 2015'te marka ve sınai haklar konuşuldu
INTA (International Trademark Association) 2–6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Destek Patent'in de aralarında bulunduğu, 140 ülkeden gelen yaklaşık 10.000 marka yöneticisi, uzman, avukat ve vekili San Dieogo'da ağırladı. 40 eğitim programı, 200 yuvarlak masa toplantısı, 35 ülkeden 140 konuşmacı ile marka ve sınai hakların korunmasına ilişkin konuların gündeme alındığı kongrede, sosyal medya, paralel ithalat, uluslararası markalaşma, sigarada tek tip ambalajlama (plain packaging) ve internet alan adları (gtld) ile ilgili konulara ilişkin görüşlere yer verildi.
Marka otoriteleri ile profesyonellerinin sayısız iş toplantısına da ev sahipliği yapılan etkinlikte, bilişim endüstrileri, eğlence, yiyecek ve içecek sektörü de dahil olmak üzere toplam 8 ana iş gurubuna özel toplantılar düzenlendi.
Kongrede; özellikle Çin'de ve Hindistan'da markaların korunması ve gümrük uygulamalarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri, marka ihtilaf çözümlemelerinde arabuluculuk faaliyetleri, tahkim, son zamanlarda büyük firmalarca sıkça seslendirilen "marka elçisi" ve "fikri haklar ateşesi" gibi görevlendirmelerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Şüpheli ve taklit mallara karşı yeni önlem
Şüpheli ve taklit mallara karşı, OHIM tarafından, marka ve tasarım sahiplerinin verilerini, polis ve gümrük yetkililileri ile hukuki yaptırım amaçlı paylaşabileceği yeni veri tabanı uygulaması katılımcılarla paylaşıldı. Bunun yanı sıra Avrupa Parlamentosu, Konsey ve Komisyonu'nunun hazırladığı, transit malların dolaşımı, bazı tescil işlemlerinin uyumlaştırılması ve yenileme harçlarında indirim başlıklarını içeren yeni reform paketi hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kaliforniya San Diego Star Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title