Haberler

Destek İçin Geldiler, Katılım Olmadı

Güncelleme:

Karacadağ Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı tanıtımı için ilçemizde toplantı yaptı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı tanıtımı için ilçemizde toplantı yaptı. Toplantıya okul müdürleri dışında sadece Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan bir temsilci katılması dikkat çekti. "Devlet olanak sağlamıyor" diyenlerin "Hibe" desteğe ilgi göstermemesi, düşündürüyor.


Özellikle çiftçilere ve yatırımcılara büyük destek veren Karacadağ Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı için Kaymakamlık konferans salonunda tanıtım programı düzenlendi. Ajansın açıkladığı mali destek programlarına ilçelerden katılım olmasını çok istediklerini belirten Uzman Adem Erdurucan şöyle konuştu;

"Ajansımızın, GAP BKİ işbirliği ile 5 Milyon TL'lik programlara başvurular başladı. Karacadağ Kalkınma Ajansı 2016 yılında Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) koordinasyonunda, GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı ve GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı adı altında toplamda 5.000.000 TL hibe desteği ile proje teklif çağrısı yapıyor.


AP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı:
Bu programın amacı, GAP Bölgesi'ndeki organik tarım değer zincirinin güçlendirilmesine ve ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliğinin arttırılmasına katkıda bulunmak ve GAP Bölgesi'nde organik tarım değer zincirinin geliştirilmesi ve organik sektöründeki tüm ilgili aktörler arasında sürdürülebilir nitelikte bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesidir.

GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı:
Bu programın amacı ise GAP Bölgesi'ndeki sanayi işletmelerinin enerji maliyetlerinin verimlilik artırıcı tedbirlerin uygulanması yoluyla düşürülerek, işletmelerin rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve enerji verimliliği uygulamalarının Bölge sathında yaygınlaştırılmasıdır. Bütün bunlar genelde yatırımcı ve çiftçilerimizi ilgilendiriyor fakat pek katılım olmadığını görüyoruz.

Yenilenebilir Enerji ve Çevre Mali Destek Programı ise siz okullarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarını ilgilendiren bir programdır. Bu programla, Diyarbakır ve Şanlıurfa Bölgesi'ndeki ekonomik, sosyal ve kentsel gelişimi desteklemek için bölgede yenilenebilir enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, çevreye duyarlı temiz üretimin kalkınma üzerindeki pozitif etkileri vasıtasıyla bölgenin rekabet gücünün artırılması ve yeşil büyümeye katkı sunulması amaçlanmaktadır. KOBİ Projelerine % 50'ye kadar, kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların Projelere % 75'e kadar hibe desteği verilebilecektir. Bir örnek verecek olursak Diyarbakır'a bağlı bir ilçemizde bir okul, yaptığı proje ile şu anda kendi elektriğini kendisi üretiyor. Siz de bu tür programlar ile başvuru yapabilirsiniz. Bizler bu konuda teknik destek verip proje hazırlanma aşamasında yardım edebiliyoruz."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title