Haberler

Des İstanbul İl Başkanı Tütak: Okul Servisleri Ranta Kurban Gitmesin

DES İstanbul İl Başkanı Selçuk Tütak, ihmal, dikkatsizlik ve kazalara sık sık konu olan okul servislerinin aynı zamanda ranta kurban edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Milli Eğitim, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarını göreve davet etti.

DES İstanbul İl Başkanı Selçuk Tütak, ihmal, dikkatsizlik ve kazalara sık sık konu olan okul servislerinin aynı zamanda ranta kurban edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Milli Eğitim, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarını göreve davet etti.

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) İstanbul İl Başkanı Tütak yaptığı açıklamada, kış aylarıyla birlikte artan servis kazalarının, can ve mal kayıplarına neden olmaya devam ettiğini belirterek, "2013-2014 eğitim-öğretim yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, servis taşıma ücretlerinin veli ile taşıyıcı firmalar/şahıslar arasında pazarlık usulü belirleneceğini söylenerek yeni bir uygulamanın devreye sokulduğu ifade edilmişti. Fakat bu uygulamayla belirli bir standart ortadan kalkacak, kalitesiz, konforsuz ve güvenliksiz bir servis hizmet anlayışı doğacaktır. Belirli kriterlerin olmaması denetimleri de zorlaştıracak hatta imkânsız hale getirecektir" ifadelerine yer verdi.

-"ÖĞRENCİ VE ÖZEL ŞİRKET ÇALIŞANLARINI TAŞIYAN SERVİSLER İKİ TARAFA DA YETİŞME KAYGISI TAŞIYOR"-

İstanbul'da her 100 öğrenciden 40'ının servis kullandığına dikkat çeken Tütak şunları kaydetti:

"Türkiye'de servis araçlarından yararlanan öğrencilerin de yüzde 50'si İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'da yaklaşık 20 bin servis aracıyla yine yaklaşık olarak 1 milyondan fazla öğrenci taşınıyor. Böylesine önemli bir konuda çok titiz davranmalı ve sorumlu olunmalıdır. Aynı anda hem öğrenci hem de özel şirket çalışanlarını taşıyan servisler iki tarafa da yetişme kaygısı taşımaktadır. Bu şekilde sürücüler trafik kurallarını ihlal etmekte ve hız sınırını aşarak çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atmaktadır."

-"SERVİS FİYATLARI ZAMLARI MEMUR ZAMLARINI GEÇMEMELİ"-

DES İstanbul İl Başkanı Tütak, risk ve kazaların önlenmesi için trafik kurallarını ihlal eden servis sürücülerine özel bir uygulamayla ağır cezalar verilmesi gerektiğini belirterek yapılması gerekenleri şöyle ifade etti:

"Her serviste rehber eleman bulundurulmalıdır. Servis şoförleri ve elemanları gerekli eğitimlerden geçirilmelidir. Servis şoförleri en az lise mezunu olmalıdır. Servis arabaları 6 yaşından büyük olmamalıdır. Servis araçlarının iç döşemelerinin yaş gruplarına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Gerekli işaretler ve uyarı levhaları bulundurulmalıdır. Sene başında ve yarıyıl tatilinde araçların periyodik bakım ve onarımları yapılmalıdır. Kapılar emniyetli ve kumandalı olmalıdır. Her öğrencinin emniyet kemeri takması sağlanmalıdır. Servis ücretleri tavan fiyatları belirlenmelidir. Servis fiyatları zamları memur zamlarını geçmemelidir. Denetimler sıklaştırılmalıdır."

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title