Haberler

Des Genel Başkanı Avcı: Milli Eğitim Şurası Acilen Toplanmalı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yıllardır adına reform denen politikalarla eğitim sisteminin deforme edildiğini vurgulayarak, "Sayın Başbakan Erdoğan'ın eğitim alanındaki en mühim icraatı öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitim sisteminin istikrarına olan güvenlerini kazanmak ve güçlendirmek olmalıdır" dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yıllardır adına reform denen politikalarla eğitim sisteminin deforme edildiğini vurgulayarak, "Sayın Başbakan Erdoğan'ın eğitim alanındaki en mühim icraatı öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitim sisteminin istikrarına olan güvenlerini kazanmak ve güçlendirmek olmalıdır" dedi.

DES Genel Başkanı Avcı iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önündeki 10-20 yılın eğitim politikalarına yön verecek ve yine gündemdeki eğitim reformlarının sağaltımını yapacak kararları alması için biran önce; kapsamlı ve nitelikli bir "Milli Eğitim Şura'sı düzenlemesi gerektiğinin altını çizerek, "Eğitim sistemimizin 2023 ve 2071 vizyonuna uygun projeksiyonel bir yol haritasına ihtiyaç vardır. Bunun içinde herkesin altına imzasını atacağı bir eğitim reform paketi hazırlamak; tüm partilerin, sendikaların, ilgili sivil ve kamu kuruluşlarının içinde yer aldığı yeni ve büyük bir Milli Eğitim Şurası yapılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

-BAKAN AVCI'NIN ŞURAYI TOPLAMASI BİR ŞANS-

Cumhurbaşkanından Başbakana kadar tüm siyasi partilerin katıldığı, eğitim alanında yetkin yerli ve yabancı tüm eğitim lider ve uzmanlarının iştirak edeceği yeni ve büyük Milli Eğitim Şurası'nın bilimsel, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yapılması gerektiğini kaydeden Gürkan Avcı, "Bu yıl yapılan eğitim reformlarından bir tanesi bile bence Millî Eğitim Şûrası'nın toplanması için yeterliydi. Eğitim sisteminde yapılan ve yapılması gereken değişikliklerin şurada değerlendirilip, tartışılıp yürürlüğe girmesinin, eğitim sistemi için daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu arada Şuranın toplanması ve sonuçlanması sürecinde iletişim hocası olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın diyalogcu, uzlaşmacı ve kucaklayıcı siyasi kişiliğinin de bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi.

-"BİZE DÜŞEN GÖREV ACİL BİR EYLEM PLANI OLUŞTURMAK"-

Türkiye'nin özentili, öykünmeci, kopyacı ve taklitçi eğitim sistem ve reformlarından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"Medeniyetimizin yüksek, derin ve üstün değerleriyle, erdem ve inançlarıyla ilişkili bilimsel, özgün ve marka bir eğitim sistemine ihtiyacımız vardır. Türkiye'nin kendi yaratıcı kimliğini, kültür ve politikalarını özünden kök salan, birikimlerinden kaynak alıp evrenselliğe yönelerek gençliğini bilime, teknolojiye, en yüksek erdem ve değerlere ulaştıracak bir eğitim sistemi hayal ediyoruz. Son 10 yılda uluslararası akreditasyon kuruluşlarınca ekonomide yıldızı parlayan ülkelerin bu başarısının altında özellikle eğitim reformu ve bu bağlamda yapılan inovasyon ve ar-ge çalışmaları olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bugün bize düşen görev eğitimde milli bir seferberlik ilan ederek acil bir eylem planı oluşturmaktır. Bu amaçla Eğitim sistemini; öğretmen eğitimi, program içerikleri, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri, öğrenme ortamları gibi tüm yönleri ile değerlendirmek gerekiyor. Bizde sendika olarak bundan sonrada düzenleyeceğimiz çalıştay, sempozyum ve benzer organizasyonlarla eğitim sorunlarını bilimsel bir perspektifle ele alarak Milli Eğitim Şurası sürecine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürkan Avcı Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

consultant:

GÜRKAN AVCI KİMDİR ?Çalışma hayatı, sendikal haklar, eğitim, demokrasi, ayrımcılık, çocuk-kadın hakları, gençlik ve engelliler başta olmak üzere birçok pedagojik konuda ulusal ve uluslararası düzeyde yüzlerce kongre, konferans, çalıştay, panel ve sempozyumda konuşmacı, koordinatörlük ve düzenleme komitesi başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu kapsamda raporlama, sunum, diplomasi ve müzakere süreçlerinde sorunların çözümüne katkı sağladı. Proje bazlı çok sayıda sivil toplum örgütü ve kurum bünyesinde bu tür çalışmalara katıldı, bildiri sundu, konferans ve seminerler verdi, danışmanlıklar yaptı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title