Haberler

Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli Projesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Öncü Eğitim, Kültür ve Sanat, Gençlik Kulübü Derneği ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü, “Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli Projesi”, uygulanmaya devam ediyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Öncü Eğitim, Kültür ve Sanat, Gençlik Kulübü Derneği ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü, "Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli Projesi", uygulanmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen projenin 2015 Eylül ayında başladığını ve bu yıl Haziran ayı sonunda tamamlanacağını belirten Dernek Başkanı Cemal Şahin, proje kapsamında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Şahin, " 'Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli Projesi' Derneğimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iştirakiyle başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Biz dernek yönetimindeki arkadaşlarımızla, yaklaşık 10 aydır bu projeyi yürütüyoruz. Proje kapsamında, 35 tane öğretmenimizi, dernek merkezimizde, 'Uygulamalı Değerler Eğitimi Semineri'ne aldık ve bu arkadaşlara Değerler Eğitimi ve Etkili Koçluk Becerileri Katılım Sertifikalarını verdik. Bu sertifikaları alan öğretmenlerimiz ilçemizde bulunan ortaöğretim yurtlarında kalan erkek ve kız öğrencilere yönelik 300 saatlik değerler eğitimi semineri verdiler. İstanbul'dan getirdiğimiz Eğitimci Yazar Harun Kırkıl ile yaklaşık 800 öğrencimizi Bir Hayalin Olsun adlı konferansta buluşturduk. Bu değerler eğitimi seminerlerinde doğruluk-dürüstlük, vatanseverlik, sevgi-saygı, affedicilik-hoşgörü, adalet, sosyal medya-internet güvenliği vb. konularında eğitimler verildi. Bu eğitimlere katılan 50 öğrencimizi ve 4 öğretmenimizi Çanakkale'ye 2 gece 3 günlük geziye götürdük. Proje kapsamında bir arkadaşımızı 10 ay boyunca proje koordinatörü olarak istihdam ettik. Yine yaklaşık 20 öğretmen arkadaşımıza 300 saatlik ek ders ücreti ödedik. Son olarak yaklaşık 165 civarında öğrenci ve velimizi, İlçemizin güzide yerlerinden biri olan Kabak Dağı'na doğa yürüyüşüne götürdük. Böylece Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli Projesi sayesinde yurtlarda kalan öğrencilerimiz özel olduklarını hissederek, ailelerinden uzakta da olsalar mutlu olabileceklerini gördüler" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title