Haberler

Dersimiz 'Tarihi Lezzet Tava Ciğer'

Edirne'nin tüm Türkiye'de ve dünyada ünlenen tarihi lezzeti tava ciğeri, ciğer ustaları tarafından Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine ders olarak verilmeye başlandı. Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne'nin tarihi lezzeti tava ciğerinin artık akademik olduğunu ve ders olarak anlatılmaya başlandığını söyledi.

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otelcilik ve Turizm Bölümü öğrencilerine, Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve tava ciğeri ustaları tarafından, tava ciğerinin yapımı ve tarihi ile ilgili uygulamalı ders verilmeye başlandı. Tarihi lezzet tava ciğerin, mutfaklardan sofralara gelme sürecini öğrencilere anlatan Dinar, Otelcilik ve Turizm Bölümü öğrencilerini de tavanın başına geçirerek, uygulamalı olarak ciğerin yapım aşamasını gösterdi.

"EDİRNE TAVA CİĞERİ ARTIK AKADEMİK OLDU"

Dinar, Edirne'nin dünyaca ünlü tarihi tava ciğerini uygulamalı olarak öğrencilere gösterdiklerini belirterek, "Bugün hayatımın en güzel anlarından birisini yaşıyorum. Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenci arkadaşlarımıza, öğretici olarak tava ciğerini anlattık. Edirne tava ciğerinin tarihini anlattık. Tava ciğerin marşını anlattık ve uygulamasına geçtik, nasıl yapıldığını anlattık. Benim için çok anlamlı bir gündü ancak Edirne tava ciğeri için de bir milat günüdür bugün. Edirne tava ciğeri artık akademik oldu. Bundan sonra Edirne ve tava ciğeri adına çok daha güzel şeyler olacaktır. Tava ciğerinin tanıtımında herkese ve özellikle basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Her yaz döneminde olduğu gibi bu yaz da öğrencilerimizi stajyer olarak almaya devam edeceğiz" dedi.

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şeref Uz da 26 öğrenciden oluşan Otelcilik ve Turizm bölümü öğrencilerine, uygulamalı olarak tava ciğer yapımı ile ilgili derslerin periyodik olarak devam edeceğini belirtti.

Öğrenciler, ciğer ustaları teorik anlatımın ardından tavanın başına geçerek, tarihi tava ciğeri türküsü eşliğinde, ciğerlerini pişirmeye başladı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sadık Ahmet Türkiye Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Edirne''nin tava ciğeri de yenir yani. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title