Haberler

Dersim Kent Müzesi Çalışmaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dersim Kent Müzesi çalışmaları- Dursun'un incelemelerinden görüntüler- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun'un konuşması- Dursun'un Dersim Kent Müzesi'ndeki incelemeleri Dersim Kent Müzesi çalışmaları- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun: "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dersim Kent Müzesi çalışmaları- Dursun'un incelemelerinden görüntüler- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun'un konuşması- Dursun'un Dersim Kent Müzesi'ndeki incelemeleri Dersim Kent Müzesi çalışmaları- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun: "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz. Ülkenin bir rengi, bir zenginliği olarak Tunceli'de bu müze bize ayrı bir heyecan verecek" Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "(Dersim Kent Müzesi) Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz. Ülkenin bir rengi, bir zenginliği olarak Tunceli'de bu müze bize ayrı bir heyecan verecek" dedi. Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Dursun, beraberinde Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu ile Dersim Kent Müzesi çalışmalarını inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Dursun, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Tunceli'nin kültürel altyapısının, zenginliğinin farkında olduklarını, bu konuda devlet ve bakanlık olarak neler yapılabileceği konusunda değerlendirmeleri sürdürdüklerini ifade etti. Dersim Kent Müzesi çalışmalarını önemsediklerini vurgulayan Dursun, şunları kaydetti: "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli bir müzesi olacağı düşüncesindeyiz. Ülkenin bir rengi, bir zenginliği olarak Tunceli'de bu müze bize ayrı bir heyecan verecek. Bu müzenin hem bina olarak konumu, hem bir tarihi eser olarak bu güne gelip böyle bir kültürel amaçla kullanılıyor olması yine bizi çok sevindiren bir gelişme. Doğru bir sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Tunceli bunu gerçekten çoktan hak eden bir ilimizdi. Biraz gecikmiş de olsa hem bakanlık olarak hem de buradaki yerel yöneticiler olarak bunun farkındayız ve takibindeyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Dursun Tunceli Dersim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title