Haberler

Dersim Halk Meclisi'nden Zorunlu Din Dersi Tepkisi

Dersim Halk Meclisi, zorunlu din dersinin kaldırılması, bilimsel, laik ve anadilde eğitim için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Dersim Halk Meclisi, zorunlu din dersinin kaldırılması, bilimsel, laik ve anadilde eğitim için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Dersim Halk Meclisi'nin çağrısı üzerine Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup sloganlar açtıkları pankartlarla Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Dersim Halk Meclisi adına açıklama yapan Özge Perihan Hoşoğlu, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Aleviler başta olmak üzere farklı inanç gruplarının büyük zulümler yaşadığını ve asimile edildiğini söyledi. Dersim, 37-38, Maraş, Sivas, Gazi'de Alevilere katliamlar uygulandığını belirten Hoşoğlu, "Bunlar yetmiyormuş gibi okullarda da ötekileştirilen inanç grubunun çocukları üzerinde eğitim yoluyla asimile etmeyi günümüze kadar devam ettirdiler. 12 Eylül askeri darbesinin de yine en büyük bedelini biz Aleviler ödedik. Hem işkenceler hem de tutuklamalar son sürat devam etti. Bunlar yetmezmiş gibi okullarda din dersi zorunlu hale getirilerek anayasal güvence altına alındı. Cumhuriyet tarihinin zihniyeti olan, Alevileri her türlü şekilde yok etme ve asimile etme politikası 12 Eylül faşist darbesinin mimarı, katil Kenan Evren'den sonra gelen hükümetlerce de zorunlu din dersleri devam ettirildi. Kendisini sosyal demokrat parti olarak gören ve hükümet kuran ya da koalisyonda birlikte yönetme görevi olan partiler de bu zulmü devam ettirmişlerdir. Üstelik Alevilerin büyük bir kısmının desteğini alarak" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre zorunlu din dersinin kaldırılması yönünde slogan atan katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı. Öte yandan Dersim Halk Meclisi, 9-10 Şubat tarihlerinde öğrencilerin zorunlu din dersine karşı okulları boykot etmesi çağrısında da bulundu. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dersim Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (5)

CAN DERSİMLİ:

KUYRUK ACINIZ BÜYÜK YİNE CHP ALACAK!! LAİK EĞİTİM CHP SAYESİNDE VARDI ORTAĞI OLDUĞUNUZ AKP SAYESİNDE GELİNEN NOKTA ORTADA HDP DİNCİ GERİCİ KÜRT KAFATASÇIŞI BİR PARTİDİR.

1
5
yanıtYanıtla
Werg:

Cehape Değilmiydi sivasi maraşi Tezgahlayan Chp demek kürt türk savaşi demektir. Chp demek alevi sünni çatişmasidir birakin chpyi yollunuza bakin.

2
1
yanıtYanıtla
dersimli:

engin dogru ve saz arkadaslarina bakin

1
1
yanıtYanıtla
blesuk:

Devletin Alevisi olmayacaklar imiş. . Aleviler siyasetin de Alevisi olmayacaklar bunu bilin. . Hanginiz Alevi ki. . . ?Aleviliği çirkin siyasetinize alet etmeyin. . Cumhuriyetle kurulan laikliği arıyoruz. . Akp döneminde laik eğitim yıkılarak yerine dinci molla eğitim konulmuş. Kürt gerici, ırkçı siyaseti laikliği ne zaman savundu ki. . bdp içinde o kadar şeriatçı var ki sayısını bilen yok. . Vay be Alevi olmayanlar Aleviliği savunuyor. . Ya kürtçü solcu ideolojiniz içinde hapislerde yattınız, Alevilik için ne yaptınız, hanginiz hapis yattınız?. Bırakın bu göz boyamayı, kim inanır size?

1
1
yanıtYanıtla
zozanımobilWeb@haberler.com:

Siz devletin alevisi olmayi kabul edin bizde kurt milliyetciligini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title