Haberler

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Ege Bölgesi'ndeki bazı dershane temsilcileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla düzenlenen Özel Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri İstişare Toplantısı'nı terk etti

Ege Bölgesi'ndeki dershane temsilcileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla düzenlenen Özel Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri İstişare Toplantısı'nı terk etti.

Özel Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri İstişare Toplantısı, Ege Bölgesi'ndeki illerden dershane temsilcilerinin katılımıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, açılış konuşmasını yapmasının ardından toplantının basına kapalı süreceğini bildirerek, basın mensuplarının salondan çıkmasını istedi. Konunun kamuoyunun önünde tartışılmasını istediklerini belirten bazı dershane yöneticileri, gazetecilerin salondan çıkarılmasına tepki göstererek, alkışlarla toplantıyı terk etti. Salonu terk eden dershane temsilcileri de "Genelev mi işletiyoruz, meyhane mi işletiyoruz? Dershaneleri kapatıyoruz" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine tepki gösterdi.

Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, salonda kalan dershane yöneticileriyle toplantıya devam etti.

Sözcü Akdemir: "Dayatma amacı taşıyor"

Salondan ayrıldıktan sonra açıklama yapan Ege Dershane Paydaşları Platformu Sözcüsü Özer Akdemir, toplantının istişareden öte ikna ve dayatma amacı taşıdığını savundu.

Bakanlık yetkililerinin, dershane ve etüt merkezlerinin yüzde 70'inin özel okula dönüşmek istediğini açıkladığını kaydeden Akdemir, "Dünyada özel öğretimi yasaklayan bir ülke var mıdır? Dershaneler kapatılırsa merdiven altına inen yerler nasıl bir sonuç doğuracak? Toplantı sadece, 'görüşüldü, onları dinledik' demek için yapılan ve ön hazırlığı olmayan bir toplantıdır. Ayrıca bize, herhangi bir taslak sunulmamıştır. Belgeleri incelemek ve görüşleri sunmak için zaman da tanınmamış, dolayısıyla dershaneler ve etüt merkezleri muhatap kabul edilmemiştir" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Özer Akdemir Yusuf Büyük Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title