Haberler

Dershaneciler toplantıyı terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı" Samsun'da yapıldı. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Çok Amaçlı ...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı" Samsun'da yapıldı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Çok Amaçlı Salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Özel Okullar Genel Müdürü Mehmet Küçük ve 18 ilden gelen Özel Dershane ve Özel Eğitim Merkezi temsilcileri katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, dershanelerle ilgili son günlerde yoğunlaşan tartışmaların olduğunu hatırlattı.

Çalışmaların çok dana önceden başladığını ve gelinen bir süreç olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Gelinen bu süreçte biz sizlerin görüşlerini, önerilerini almaya geldik. Şu anlamda Karadeniz'deki bütün illerimizde görev yapan bu kurumların temsilcileri olarak sizleri dinleyeceğiz. Bizim siyasi bir görevimiz yok. Biz bürokratız, uzmanız, uzman arkadaşlarımız var. Eğitimciyiz hepimiz. Bizim şu gelinen süreçte yapmak istediğimiz bu sürecin en olumlu, en sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için sizlerin görüşlerinizi, önerilerinizi yerinde almaya geldik. Tartışmanın içinde olmayacağız. Dershanelerin dönüşümü noktasında, dershanelerin bu güne kadar yerine getirdikleri görevlerin ne kadar yararlı olduğu noktasında bizim bir tartışma şeyimiz yok. Bunun belki bir yararı da olmuyor. Maalesef tartışmalar müzakere şeklini almıyor, halbuki müzakere olarak bunlar olsa çok daha yararlı sonuçlar çıkar. Bu dönüşüm sırasında sizlerin önerileriniz neler olabilir, teklifleriniz neler olabilir, sayın Başbakanımızın, sayın Bakanımızın açıklamaları doğrultusunda bizlerde bu önerilerinizi en sağlıklı bir şekilde almak ve yerine iletmek görevindeyiz."

Konuşmasının sonunda toplantının basın mensuplarına kapalı devam edeceğini ifade eden Yılmaz'a bir kısım katılımcı itiraz etti. Yılmaz itirazları dinledikten sonra basını tekrar salonun dışına davet etmesiyle itiraz eden gurup salonu terk etti.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Salonu terk eden bazı dershane temsilcileri adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Hatice Gök, toplantıya dershanelerle ilgili dönüşümü tartışmaya gelmediklerini söyledi.

Yapılan bütün açıklamaların muğlak olduğunu iddia eden Gök, "Dershaneler neden kapanıyor buna öncelikle cevap istiyoruz. Bu projenin talebi nereden gelmiştir. Halkımızın biz çocukları özel okullarda okutmak istiyoruz, dershaneler özel okullara dönsün diye bir talebi var da biz mi bilmiyoruz, bunları merak ediyoruz" dedi.

-istişare toplantısı

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyir Yılmaz Mehmet Küçük Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title