Haberler

Dershane Borcu Hapse Düşürdü, Ailesi Perişan Oldu

Güncelleme:

İzmir'de 5 çocuk babası Mehmet Ali Geçit, ilkokulda okuyan kızı Buse'nin dershane ücreti için verdiği 1200 liralık senedi işsiz kaldığı için ödeyemeyince hapse düştü.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde 5 çocuk babası Mehmet Ali Geçit, ilkokulda okuyan kızı Buse'nin dershane ücreti için verdiği 1200 liralık senedi işsiz kaldığı için ödeyemeyince hapse atıldı.

Eşinin cezaevine girmesiyle elektriği, suyu ve doğru dürüst eşyası olmayan evde 5 çocukla başbaşa kalan Serap Geçit, "Tulumbadan su taşıyorum, içme suyunu da komşulardan alıyorum. Gece ise aküye bağladığım led lambalarla evi aydınlatmaya çalışıyorum. Çocuklar gece korkuyor, perişanız" dedi.

YÜREK SIZLIYOR

Bozyaka Mahallesi 3271 sokaktaki evde, Çetin ailesinin yaşadığı dram yürek sızlatıyor. 10 yıl önce evlenen Mehmet Ali Geçit ile Serap Geçit çiftinin Buse (9), Berkay (7), Necati (5), Ayşe (3) ve henüz 8 aylık olan Muhammet adını verdikleri 5 çocukları oldu. Şoförlük yaparak ailesinin geçimini sağlayan ve kirada oturan Mehmet Ali Geçit, yaklaşık 3 yıl önce babası Osman Geçit'in evine taşındı. Ancak bir süre sonra Osman Geçit yatağa bağımlı hale gelince Mehmet Ali Geçit işini bırakmak zorundu kaldı. Çalışamayan Mehmet Ali Geçit, elektrik ve su faturalarını ödeyemedi. Yaşadığı çaresizlik içinde elektriği de kaçak kullandı. Geçen yıl Osman Geçit hayatını kaybedince 4 katlı evi çocuklarına miras kaldı.

"EVİ ÜZERİNE YAPTIRDI PARA ÖDEMEDİ" İDDİASI

Kayınpederini kaybettikten sonra daha zor günlerle karşılaştıklarını belirten Serap Geçit yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Eşimin kardeşi, miras kalan evi üzerine devretmemiz durumunda para vereceğini söyledi. Eşim de aldığı parayla iş kurup borçları kapatacak, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayacaktı. Ancak imzayı verip evi devretmesine rağmen, kardeşi para vermedi. Bu arada, büyük kızım Buse'nin okulunda daha başarılı olması için yıllık 1200 TL karşılığında dershaneye yazdırdık. Oradaki yetkililer, ödemelerde bizi sıkıştırmayacaklarını söylediler, ayda 100 TL taksitle borcu kapatacaktık. Ancak eşimin işsiz kalması, kayınpederimin ölümü ve evin elimizden gitmesi üst üste geldi ve borcu ödeyemedik. Kurstaki yetkililer de bizi mahkemeye vermiş. Borcu ödeyemediğimiz için eşime hapis cezası verildi. O da teslim olmadı. Ancak polisler yaklaşık 2 ay önce eşimi yakaladı, 2 aydır da cezaevinde."

"ELEKTRİK SU KESİK"

Eşinin cezaevine girmeden önce birçok yerde çalıştığını, sıkıntıları nedeniyle sürekli iş değiştirdiğini anlatan talihsiz kadın şöyle devam etti:

"Eşim cezaevine girdikten sonra komşularımın desteğiyle ayakta durmaya çalışıyorum. Evimizin elektrik ve suyu kesik. Elektriği kaçak kullandığımız için mahkemeye vermişler, yaklaşık 6 bin TL'lik borç birikmiş. Eşim o nedenle de hapis cezası aldı. Tulumbadan su taşıyorum, içme suyunu da komşulardan alıyorum. Gece ise aküye bağladığım led lambalarla evi aydınlatmaya çalışıyorum. Hem çocuklarımın küçük olması, hem de yıllar önce trafik kazası geçirdiğimde başıma darbe aldığımdan, zaman zaman rahatsızlanıyorum, o nedenle çalışamıyorum. Kaymakamlık eğitim gören çocuklara yardımda bulunuyormuş, oraya başvurdum ancak henüz para almadım. Şimdiye kadar komşularımın dışında kimseden yardım görmedim. Halimiz ortada, çocuklar gece korkuyor, yalnızca elektrik ve suyumuz olsa, o bile bizim için büyük bir sorunun çözümü demek."

"ÖDEVLERİMİ YAPAMIYORUM"

Hüseyin Akdağ İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Buse Geçit, cezaevindeki babasını çok özlediğini belirtip, "Evimizin elektriği olmadığı için ödevlerimi yapamıyorum. Gece kardeşlerim korkuyor, onlara sarılıyorum, bazen de yanlarında uyuyorum. Babamı çok özledim, keşke yanımızda olsaydı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Önemsiz Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (60)

mobilWeb@haberler.com:

Daha fazla cocuk yapmasinlar diye adami iceri atmis olabilirler.

52
3
yanıtYanıtla
aHMET:

SARAYDA YAŞAYANLAR NERDE SUÇLU DERSANEMİ OLDU ORDA ÇALIŞANLAR NE YAPSIN TÜRGEV GİBİ BÜTÜN DEVLET İMKANLARI ONLARAMI AKIYOR SARAYDAKİ BİR BARDAĞIN FİYATI KADAR DERSANE ÜCRETİ

8
35
yanıtYanıtla
ahmettmobilWeb@haberler.com:

Dersaneye gondermeye paralelci egitimciler zorladi bu mitmlleti dersanyi sart kostular evet bende dustum bu hataya taksitin gunu iki gun gecse gozdagi veriyorlardi hukuki yollara basvururuz gibi sozlerle odedik kurtulduk sukür bu kan emicilerden demekki bu garipler odeyememis allah yardim eylesin

13
21
yanıtYanıtla
komik:

ilkokul ögrencisinin dersenede işi ne

17
7
yanıtYanıtla
......................:

AKP boşa dershaneler kapatılsın o hizmeti devlet versin demiyormuş . Çocuklarımızı dershanelere muhtaç eden öğretmenlerinde payı var bu durumdan,

10
12
yanıtYanıtla
s ustMobil-ANDROID:

yalanın bu kadari. nerede gorulmus 1200 tl odememis diye hapse atilan. vatandas kim bilir ne suc islemiste iceri atilmis. anayasa Mahkemesi karari aciklayacak ya. hazirlik yapiyorlar. ama memleket cocuklarina yazik ediyorlar.

10
12
yanıtYanıtla
KarabaglarmobilWeb@haberler.com:

Yalan söyluyor kendileri Karslidir, kocasi pkk terör örgutunun propagandasini yaptigi icin hapiste

14
8
yanıtYanıtla
.....:

bu dersahanelerin kazandıgı parayı kim kazandı tayyip erdoğan haklı kapatılsın

11
11
yanıtYanıtla
Kemal:

Kardeşim ayağını yorganına göre uzatacaksın. Beş tane çocuk yapmasını biliyorsunuz.

8
12
yanıtYanıtla
AYŞENUR GÜNDOĞAN:

çok sevgişgen milletiz parası yok 5 tane cocuk yapıyor

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title