Haberler

Dershane Artık Okulda

Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin ardından devlet okulları da “Hem Okul Hem Dershane” sloganıyla eğitim vermeye başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından getirilen düzenleme sonucu hazırlanan Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi, dershane ve okul eğitimini bir arada sunarak öğrencileri üniversiteye hazırlamayı hedefliyor. Eylül 2015’te kapatılması planlanan dershanelere alternatif olarak hazırlanan sistem, devlet okullarında açılacak kurslarla yürütülecek. Uygulanması planlanan eğitim ile ders saatleri dışında saat 22.00'ye kadar ders olacak. “Hem okul hem dershane” eğitim sistemini ilk kez uygulayan kurum olan Uğur Hazırlık Liseleri Avcılar Şubesi Okul Müdürü Yunus Kızılkaya, MEB tarafından uygulanacak olan sistemi şu şekilde değerlendirdi:

“‘Hem okul hem dershane’ bir yıl önce Uğur Hazırlık Liseleri tarafından dershanelerin kapanma süreciyle ortaya atılmış bir fikirdi. Klasik bir Anadolu Lisesi programına ekleme yaparak, Cumartesi günleri etüde çağırarak Uğur Dershanesi’nin de dershane tecrübesini katarak çocuklarımızın hem dershane hem de okul ihtiyacını ortadan kaldırmayı amaçladık. Geçtiğimiz eğitim yılında bu sistem ile eğitim veren 3 okul açtık. Bu yıl da 15 bölgede daha Uğur Hazırlık Lisesi’ni açtık. Ne kadar doğru bir sistem inşa ettiğimiz bugün MEB tarafından uygulamaya konulan sistem ile de belli oluyor. Devlet okulları artık hem okul hem de dershane olacak. Biz Uğur Dershaneleri olarak hem okul hem dershaneyi bir yıl önce söylemiştik. Bu sistemde öğrencileri sadece üniversiteye hazırlamayacağız. Dil eğitimine de önem vereceğiz.”

Hem okul hem dershane sisteminin veliler ve öğrenciler için bir avantaj olduğunu belirten Uğur Hazırlık Lisesi Avcılar Kurucusu Saadettin Çekmegil ise, “Lisenin içinde dershanenin olması hem ekonomik açıdan hem de zaman açısından büyük bir avantaj. Öncelikle dershanelerin kapanma sürecinde öğrenciler bir arayış içerisine girdiler. Neticede daha öncede okula giden öğrenciler zamanlarından fedakarlık yaparak dershaneye gidiyorlardı. Dershane ve okulun bir arada olması veliler ve öğrenciler için de iyi bir seçim oldu. İyi tepkiler alındı. Dershanenin okulun içerisinde olması Cumartesi ve hafta içindeki fazla etütlerle dershane ihtiyacının giderilmesi veli ve öğrenciler için iyi bir seçenek” dedi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılkaya Avcılar Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title