Haberler

Dersanelerin Özel Okula Dönüşmesini Kolaylaştıracak Çalışma

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı İkinci: "Son günlerde tartışılan dershaneler, eğitim sistemi içerisindeki sorunlarda sebep değil, sistemin yanlışlığından kaynaklanan bir sonuçtur. Başarısız olan MEB'...

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, dershanelerin kapatılarak özel okul ya da açık liselere dönüştürülmesi tartışmalarını "Son günlerde tartışılan dershaneler, eğitim sistemi içerisindeki sorunlarda sebep değil, sistemin yanlışlığından kaynaklanan bir sonuçtur. Başarısız olan MEB'dir" şeklinde değerlendirdi.

İkinci, yaptığı yazılı açıklamada, son 10 yılda eğitim sisteminde sürekli olarak bakan, bakanlık yetkilileri değişmesi, sık sık sınav sistemi, kitap, program, müfredat değişikliği ile eğitimde istikrarın sağlanamadığını belirtti.

Eğitim sisteminin yap boz tahtasına dönüştürülmüş, eğitimde süreklilik sağlanamadığını ifade eden İkinci, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim toplumun kanayan yarasıdır. Son günlerde tartışılan dershaneler, eğitim sistemi içerisindeki sorunlarda sebep değil, sistemin yanlışlığından kaynaklanan bir sonuçtur. Başarısız olan MEB'dir. Yanlış giden uygulanan eğitim politikalarıdır. Özellikle devlet okullarındaki eksiklikler, sorunlar dershanelere olan ihtiyacı her geçen gün artırmıştır. Dershaneler Türkiye'de sosyolojik bir gerçekliktir. Özellikle kolejlerde okuyan, özel ders alan ekonomik gücü olan ailelerin çocukları ile dar gelirli ailelerin çocukları arasındaki öğretim farkı dershaneler ile az da olsa giderilmektedir. Türkiye'nin hemen hemen her tarafına yayılan dershaneler bir şekilde fırsat eşitliği sağlayarak, Anadolu'da birçok dar gelirli aile çocuklarını dershanelere göndererek batıdaki iyi üniversitelerin iyi bölümlerine yerleşmelerini sağlamışlardır. Bu sosyolojik gerçeğin yanında bu sektörden yüz binlerce insan geçimini sağlamaktadır."

Altyapısı hazırlanmadan, okullardaki eğitim kalitesi düzeltilmeden dershaneleri birden kaldırmanın yanlış olduğunu savunan İkinci, şöyle devam etti:

"Bu dönüşüm bir zorundalığa, zorbalığa dönüştürülmeden yapılmak zorundadır. Serbest ekonomi ve rekabet ahlakı böyle bir zorbalığı kabul etmez. Ayrıca fakirleri dershane yükünden kurtaracağız deyip dershaneleri kapatıp  apart okullar açmak, uygun olmayan mekanları, katları, özel okullara dönüştürmekle sorunlar çözülmeyecek iyice içinden çıkılmayacak hal alacaktır." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title