Haberler

Ders Kitaplarına Fetö Ayarı (3)

EVREN YAYINCILIK: FETÖ İLE İLİŞKİMİZ YOKMilli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı ve Antalya'da da ilçe milli eğitim müdürlüklerince tüm okullara gönderilen belgelerle bazı ders kitaplarının dağıtılmamasına ilişkin Evren Yayıncılık'tan açıklama yapıldı.

EVREN YAYINCILIK: FETÖ İLE İLİŞKİMİZ YOK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı ve Antalya'da da ilçe milli eğitim müdürlüklerince tüm okullara gönderilen belgelerle bazı ders kitaplarının dağıtılmamasına ilişkin Evren Yayıncılık'tan açıklama yapıldı.

Açıklamada, Talim Terbiye Kurulu kararıyla ders kitabı olarak kabul edilen 6. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabımız ve yayınevinin isminin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Haber içeriği okunduğunda, bu listelerde yer alan tüm yayınevlerinin FETÖ ile ilişkili olduğu algılanmaktadır. Eğitim yayıncılığı alanında 40 yıldır faaliyet gösteren yayınevimizin FETÖ veya herhangi bir illegal yapı ile ilişkisi olmamıştır. Habere konu fotoğrafta yer alan listedeki kitabımızla ilgili olarak MEB tarafından 22 Ağustos 2016 tarihinde istenen düzeltmeler ivedi olarak yapılmış ve kitabımız incelenmek üzere 23 Ağustos 2016 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na teslim edilmiştir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından incelenen kitabımızda yapılan düzeltmelerin uygun bulunduğu, 24 Ağustos 2016 tarihli yazı ile tarafımıza bildirilmiştir. Yazı yayınevimize yönelik bir sınırlama ya da FETÖ bağlantısının söz konusu olmadığı apaçık ortadadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Talim Terbiye Kurulu Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title