Haberler

Derman Baba: Gaffar Baba Ölmedi Kalbimizde Yaşıyor

Güncelleme:

24 Ocak 2001 yılında katledilen merhum Diyarbakır eski il Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Türkiye'de çeşitli törenlerle anıldı.

Diyarbakırlıların Gaffar Babası şehit edilişinin 13,üncü yıl dönümünde çeşitli etkinlikler ile anılıyor. Derman Baba lakaplı Yılmaz Acu, şehit Gaffar Okkan'ın acısını başta Diyarbakır olmak üzere tüm Türkiye yüreğinde yaşadığını söyledi.

Bugüne kadar Diyarbakır başta olmak üzere ülkemiz genelinde pek çok fakir ve yardıma muhtaç ailelere yönelik yaptığı yardımlarla adı Derman Baba'ya çıkan Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, şehit emniyet müdürü Okkan'ın şehit edilişinin 13'üncü yıl dönümü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Yüreği vatan sevgisiyle dolu, mesai kavramı gözetmeksizin halkın huzuru ve rahatı için gecesini gündüzüne katan Merhum Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Böylesine kıymetli değerli yardımsever bir insanın canına kıyan katilleri de bir kez daha nefretle lanetle kınıyoruz. Sürekli halkın arasında olan, Devlet ve halkı kucaklaştıran Devletin sevgisini halka aşılayan, fakir fukara dostu merhum Gaffar Okkan'ın her ölüm yıldönümünde, adeta bir hançer yüreğimize saplanıyor. Onun ve diğer şehit polislerimizin acısı, kelimelerle tarif edilemez.
GAFFAR BABA GURURUMUZDUR ONURUMUZDUR
Bugün bile hangi eve ve işyerine baksanız, mutlaka bir Gaffar Okkan posteri görürsünüz. Sadece Diyarbakır'ın asayiş ve güveni ile değil, aynı zamanda bir Diyarbakırspor dostu olan merhum Okkan'ı, her geçen gün daha bir özlemle arıyoruz. Bunlar unutulacak şeyler değil, Nitekim cenaze törenine katılan on binler, ona duygulan sevgi ve saygısını haykırmışlardı adeta. Merhum Gaffar Okkan ile sık sık görüşür, yaptığımız çalışmaların değerlendirmesini yapardık. Fakir dostuydu mazlumun yanındaydı Diyarbakır'da on binlerce esnaf ve evlerde rahmetli Gaffar Okan'ın müdürümüzün posterleri var halen asılmaktadır. Huzurun gelmesini istemeyen savaşta rantlar sağlayanların korkulu rüyasıydı Merhum Gaffar Okan kalleşçe 90 yakın kurşunla şehit edilerek tüm Türkiye'yi yasa boğan bu olay hafızalarda hiçbir zaman silinmeyecektir.

FAKİR FUKARA DOSTU GAFFAR BABA

Binlerce Gaffar Okan ismi Diyarbakırlı ailelerimiz tarafından bebeklerine çocuklarına isim bırakılmıştır. Binlerce insan rahmetli Müdürümüze nasıl hayır duaları ediyorlar, bilemezsiniz. İşte böylesine güzel ve erdemli duygular bıraktı gerisinde. Ve tabi ki hiç dinmeyecek bir yürek yarası. Vefatından sonra pek çok Diyarbakırlı, sık sık Sakarya Hendek ilçesine giderek, merhumun mezarını ziyaret ediyor. Ülkemizi yasa boğan menfur saldırıyı yapanları bir kez daha kınıyor, merhum Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'a, yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun katilleri binlerce defa kınıyoruz böyle güzel insana kıydınız cenabi Allah bunun hesabını soracak"

Acu, sosyal paylaşım sitelerinde de şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 2000'li yıllarda çektirdiği fotoğrafı, "Büyük dost büyük yürek acımız" diyerek paylaştı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
title