Haberler

Derleme - Yurt Genelindeki "Türkiye'deki Terör Saldırılarına Tepkiler" Haberlerimizi Derleyerek...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son dönemlerde güvelik görevlilerini ve sivil halkı hedef alan terör saldırılana karşısında Edirne'den Van'a kadar herkes "tek yürek" oldu.

Yurdun dört bir yanında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, terör örgütü Pkk'yı lanetledi, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Elazığ, Bitlis, Mardin, Van ve Diyarbakır'da yoğunluk gösteren terör saldırılarında "büyük acılar yaşayan" bölge insanı da terör örgütüne tepkisi gösterdi.

Elazığ'da ellerinde Türk bayraklarıyla alanları kırmızı-beyaz renklerle donatan vatandaşlar "Teröre Lanet" yürüyüşüne katıldı, terör örgütü Pkk'nın saldırıların tepki gösterdi.

Elazığ Valiliği ve Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşe katılan vatandaşlardan Halime Arıç, terörü lanetlediklerini söyledi.

Terör saldırısını kınayan Gökmen Arslan da "Ülkemizi ve Elazığ'ı bölemezler. Elazığ burada tek yürek, bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Polisimize, Elazığ'a destek için buradayız. Bunlar hepsi bir oyun ne yapsalar da Elazığ daha çabuk toparlanıp, daha güçlü duracak." diye konuştu.

Yürüyüşe katılan 74 yaşındaki Mehmet Polat ise Türkiye'nin hep beraber tek yürek olması gerektiğini dile getirdi.

"Teröre karşı tek ses tek yürek"

Bingöl'de Sivil Toplum İnisiyatifi tarafından cuma namazının ardından Saat Kulesi önünde organize edilen "Teröre karşı tek ses tek yürek" etkinliğine katılan vatandaşlar, "Kahrolsun Pkk", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" slogan atarak, teröre tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Bingöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Rauf Savaç, son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Vatandaşlardan Bayram Girişen ise terör saldırılarının arkasında Batı'nın bulunduğunu, yaşananları ikinci haçlı seferleri olarak değerlendirdiğini söyledi. Şevket Uzunboy da herkesin ülkeye sahip çıkmasını, birlikte yaşamak için çaba gösterilmesini ve terör istemediklerini dile getirerek bütün vatandaşları birlik ve beraberliğe davet etti.

Siirt'te cuma namazından sonra Çarşı Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarına tepkilerini dile getirdi. Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi Başkan Vekili Zekeriya Butur, terör örgütü PKK tarafından Van, Elazığ ve Bitlis'te yapılan terör saldırılarını kınadı.

Mardin'de cuma namazının ardından bir araya gelen Mardin Sivil Toplum Kuruluşu Platformu üyeleri ve vatandaşlar terör örgütü PKK'nın son zamanlarda sivil, polis ve askere yönelik artan bombalı saldırılarını kınadı. Fuat Yağcı Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasında, vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak, tekbir getirdi. Basın açıklamasını okuyan Mardin Platform Sekreteri Mahmut Yavuz, son günlerde artan terör olaylarının karşısında susmayacaklarını ifade etti.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı

Batman'da AK Parti ve bazı sivil toplum temsilcileri terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarını kınadı. Batman Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Demir, FETÖ'nün yapmak istediği saldırıları ve darbeyi halkın, polisin, askerin sağduyusu ve hükümetin büyük başarısı sonucu püskürtüldüğünü söyledi.

Diyarbakır'da Ulu Cami İmamı Mehmet Said Yaz, hutbede terör örgütü PKK'nın bombalı araçlarla güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik yaptığı saldırıları kınadı. Cami çıkışında vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Güvenlik güçleri vatandaşlarla yaptığı görüşme sonucunda grup olaysız dağıldı.

Bitlis'den, Edirne'den ve Van'dan da ortak ses

Bitlis merkez ile ilçelerindeki 57 sivil toplum kuruluşu, Van, Elazığ ve kentlerinde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Ulu Cami önünde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, 57 sivil toplum kuruluşu adına hazırlanan basın açıklamasını okudu. Van, Elazığ ve Bitlis'teki terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirten Tanglay, menfur saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Basın açıklamasına, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Memur-Sen İl Başkanı Cabir Durak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşlar terör olaylarına tepki gösterdi. Edirne'de yaşayan Göksel Örücü,her türlü teröre karşı Türkiye'nin büyük mücadele verdiğini söyledi. İsmail Arabacıoğlu ise terörü lanetlediğini söyledi.

Kırklarelili Özkan Göçeri de, terörün her türlüsünü nefret ve şiddetle kınadığını bildirdi.

Tekirdağlı vatandaşlardan Güven Aktürk de terör eylemlerini lanetleyerek, "Yapanların ve yaptıranların Allah cezasını versin. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, bunun hesabını herkesten soracaktır. Gün gelecek bunlar hepsi hesabını verecekler, ülkeyi bu hale getirenlere lanet okuyorum" ifadelerini kullandı.

Van'da da esnaf ve vatandaş, terör eylemini lanetledi.

Esnaf Celal Kahraman, saldırının esnafı olumsuz etkilediğini söyledi. Saldırının tüm kente üzüntü yaşattığını belirten Kahraman, "Yaşanan terör olayıdır, biz lanetliyoruz. Esnaf iş yapamıyor herkes zarar etti. Bunu yapanları Allah kabul etmesin. Bu bir Kürt'ün davası ya da başka bir dava değil, bu büyük bir sorundur. Kimsenin hoşuna gitmiyor." dedi.

Esnaf İbrahim Sarıbulak ise yapılan saldırılarla esnafın da mağdur edildiğini dile getirdi.

Esnaf Reşat Yılmaz da saldırı sonucu iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini anlattı. Maddiyattan çok insanların hayatının önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Saldırıda ölen vatandaşlar ve polis oldu. Biz bu tür saldırıları vatandaş olarak kınıyoruz. Bu ülkeye bir an önce barışın, çözümün gelmesi gerekiyor. Varsın barış gelsin, çözüm gelsin. Binamız da kurban olsun. Bu ülkeyi gül gülistana çevirsinler." ifadesini kullandı.

İlçe sakinlerinden Orhan Aslan ise saldırıları lanetlediğini ve utanç duyduğunu kaydetti.

Konak Meydanı'nda protesto edildi

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, terör saldırıları protesto edildi.

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde cuma namazının ardından Konak Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, burada büyük bir Türk bayrağı açtı, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Şehitler için lokma hayrının yapıldığı etkinlikte Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve diğer partililerin yanı sıra vatandaşlar ile Gaziantep Ulu Cami'de cuma namazı kıldıktan sonra terör saldırılarını kınadı.

Ardahan'da AK Parti ve bazı STK temsilcileri, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title