Haberler

Derleme - Yurt Genelindeki Terör Operasyonlarına İlişkin Haberlerimizi Derleyerek Yeniden...

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 25 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 544 şüpheli gözaltına alındı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, güvenlik güçleri, İstanbul, İzmir başta olmak üzere 25 ilde bugün terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, Cizre'de Pkk'lı teröristlerce 11 polisin şehit edildiği saldırıda kullanılan bomba yüklü kamyonu temin eden terörist ile örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 544 zanlı yakalandı.

Terör örgütü Pkk'ya "ağır darbe"

İstanbul'da terör örgütü Pkk'ya yönelik eş zamanlı operasyonda, 70 şüpheli yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelecek günlerde PKK mensuplarınca kent genelinde bombalı, silahlı veya molotofkokteylli saldırılar düzenleneceği istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 104 örgüt üyesinin yakalanması için 104 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, zanlılardan 70'i gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 pompalı tüfek, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ile şifrelenmiş dijital malzemeler ele geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Diğer 34 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İzmir'de 40 kişi gözaltında

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteğiyle merkez ilçeler ile Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Belirlenen adreslerde özel hareket polisleri uzun namlulu silahlarla önlem alırken açılmayan kapılar da "koçbaşı" ile kırıldı.

Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları, sosyal medya aracılığıyla terör örgütüne yönelik operasyonları küçük düşürücü paylaşımlarda bulundukları, devlet büyüklerine hakaret ettikleri, örgüte eleman kazandırdıkları ve örgütün şehir yapılanması KCK adına faaliyet yürüttükleri iddia edildi.

Bazı şüphelilerin ise geçen yıl Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlara karşı "Barış Bloku" adı altında 31 Ocak 2016'da düzenlenen etkinlikte terör örgütünün propogandasını yaptıkları, 6 Mart 2016'da da Bornova'da "kadın hakları" adı altında gerçekleştirilen izinsiz gösteride terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri öne sürüldü.

Polisleri şehit eden kamyonu temin eden zanlı yakalandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda kullanılan kamyonu temin eden zanlı yakalandı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cizre İlçesinde 26 Ağustos 2016 günü terör örgütü PKK tarafından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bombalı araçla yapılan saldırıda kullanılan kamyonu temin eden ve firari durumda olan teröristin, gerçekleştirilen operasyonla yakalandığı belirtildi.

Teröristin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne 26 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda 11 polis şehit olmuş, 78 kişi de yaralanmıştı.

Aydın

Aydın'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik 10 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde ele geçirilen dijital verilere el konuldu.

Şüpheliler, işlemleri için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bursa

Bursa Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde kent merkezi ile İnegöl ve Gemlik ilçelerindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla il merkezinde 19, İnegöl'de 6 ve Gemlik'te 1 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda, dijital veri depolama aygıtları, bıçaklar, ruhsatsız av tüfeği ve 103 fişek ele geçirildi.

Zanlılar emniyet müdürlüğüne getirildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 28, Akçakale ilçesinde ise aralarında terör örgütünün üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütüne yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları öne sürülen 28 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü üyelerinin ilçe merkezde bulunduğunun belirlenmesinin ardından çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmanın ardından aralarında PKK/PYD'nin üst düzey yöneticisi "Ebu Haydar" kod adlı Ali Hammud el-Muhammed'in (32) yanı sıra Yasir el-Ahmed (23) ve İsa el-İbrahim (30) yakalandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İl Jandarma Komutanlığına ve emniyete götürüldü.

Kocaeli

Kocaeli ve Mardin'de yapılan operasyonda terör örgütü PKK üyelerine yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK üyelerine yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen kişilere yönelik Kocaeli ve Mardin'de operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında Kocaeli'de 4, Mardin'de 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çorum

Çorum'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgüte yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda A.G. ile H.K. gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bazı örgütsel doküman, dijital veri depolama cihazlara da el konuldu.

Antalya

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Antalya'daki operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, örgüte yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda terör örgütünün talimatları ile sosyal medya üzerinden örgütsel paylaşımlarda bulunarak propaganda yaptıkları belirlenen ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta eylem yapma hazırlığında oldukları değerlendirilen 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital veri depolama cihazları ele geçirildi.

Edirne

Terör örgütü PKK/KCK yöneticisi olduğu iddia edilen kişi, yurt dışına kaçmaya çalışırken Yunanistan sınırında yakalandı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriyeleri sırasında şüphelendiği 3 otomobili Meriç ilçesinde durdurdu.

Otomobillerde yurt dışına kaçma hazırlığındaki 16 yabancı uyruklu yakalandı.

Jandarma karakolunda ifadesi sırasında kendisini Suriyeli "Ahmet Selim" olarak tanıtan kişiden şüphelenen jandarma ekipleri, üst aramasında göndericisi Bayram Altun olan posta gönderisi buldu.

Yapılan parmak izi eşleştirmesinde kimliğini gizleyen kişinin terör örgütü PKK/KCK yöneticisi olduğu öne sürülen Altun olduğu tespit edildi.

Altun'un Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme", "Dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etme", "Cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olma" suçlarından sanık olarak yargılandığı, adli kontrol kararı ve yurt dışı çıkış yasağı bulunduğu belirlendi.

Şüphelinin işlemleri sürüyor.

Malatya

Malatya merkezli iki ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün legal yapılanmalarından olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Çadır Yardımlaşma Dayanışma Derneğinde faaliyet yürüten kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Malatya'da 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si ise İstanbul'da yakalandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Mersin

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütünün sözde kent ve mahalle komisyonlarında faaliyet göstermek, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize etmek iddialarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 60 kişi yakalandı.

Toros Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Hakkari

Hakkari'de terör örgütüne yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütüne yardım, yataklık yapan ve finansal destek sağlayanlara yönelik çalışmalar kapsamında kent merkezinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Operasyonlarda M.S.A, M.E, S.B ve S.G'nin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Ayrı bir operasyonda da bir şüpheli gözaltına alındı, şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 1 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 4 adet şarjör, 1 adet otomatik pompalı tüfek, 1 adet Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi, 1 adet dürbün, 2 adet telsiz ele geçirildi.

Güneydoğu'da 94 gözaltı

Terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl ve Siirt'te düzenlenen operasyonlarda 94 kişi yakalandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürüten terör soruşturması kapsamında 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, merkez ile Silvan ilçesinde bazı adreslere düzenlenen operasyonda 18 şüpheli yakalandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK yönelik yürütülen soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekiplerince il genelinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.

Savur ilçesinde de sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

Batman'da çeşitli tarihlerde düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırıda bulundukları tespit edilen 19 kişi hakkında arama kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 19 adrese gerçekleştirilen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı, yapılan aramalarda 25 fişek ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 8 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

Bingöl'de de 17 şüpheli yakalanırken Siirt'te terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklı ettikleri gerekçesiyle 13 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunan, terör örgütü mensuplarının talimatları doğrultusunda hareket eden, örgüt mensuplarına kentte barınma imkanı sağlayarak yardım ve yataklık edenlere yönelik il genelinde bazı adreslere operasyon yapıldı. Operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Van

Van'da terör örgütüne yönelik operasyonda 11 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin önlenmesine yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve eklentilerindeki aramada, 3 av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Adana

Adana'da PKK/KCK üyelerine yönelik operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'ya yönelik 30 ayrı adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda bazı adreslere polisler "koçbaşı" ile kapıyı kırarak girdi. Operasyonda 26 zanlı, terör örgütünün üniversite yapılanması, kent, ilçe ve mahalle komisyonlarında faaliyet gösterdikleri, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlılar, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Adıyaman

Adıyaman merkezli 2 ilde sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yaptığı ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince Adıyaman merkezli, Kahta ve Gölbaşı ilçeleri ile Mardin'de 8 şüphelinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramada, ruhsatsız tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Öte yandan firarda olan 4 kişinin de arandığı öğrenildi.

Erzincan

Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ve PKK/KCK terör örgütlerine yönelik operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütleri ile ilişkileri bulunan 26 kişi hakkında soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında söz konusu kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi.

Operasyonda Erzincan Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliğinde çalıştıkları belirlenen 26 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri devam ediyor.

Muş

Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 36 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK'ya yönelik il genelinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, 36 şüpheli gözaltına alındı.

Muş Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Sivas

Sivas'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda üniversite öğrencisi 14 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Farklı şubelerden polislerin katılımıyla yapılan operasyonda, üniversite öğrencisi 14 şüpheli gözaltına alındı.

Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Gaziantep

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında HDP ve DBP Gaziantep il ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordinesiyle kent merkezi ve ilçelerde PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunan 51 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

PKK/KCK terör örgütü ve alt oluşumları adına Gaziantep'te sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, milislik/iş birlikçilik yapan, örgütsel toplantı organize ederek, müzahir kitleyi kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirmeye çalışan, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yaparak devlete ve devlet büyüklerine, kurumlara ve güvenlik güçlerine hakaret eden, asılsız suçlamada bulunan, hedef gösteren aralarında HDP ve DBP Gaziantep il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. 6 kişi ise aranıyor.

Yapılan aramalarda 7 pompalı av tüfeği, çok sayıda dijital veri toplayıcı materyal ile PKK/KCK terör örgütü içerikli doküman ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Gaziantep Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title