Haberler

Derleme Yurt Genelinde, Darbe Girişimine Tepki ile İlgili Haberlerimizi Derleyerek Yayımlıyoruz...

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için cadde ve sokaklara akın etti.

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için cadde ve sokaklara akın etti.

FETÖ/PDY 'ye tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, "Milletime çağrı yapıyorum; meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." açıklaması üzerine sokaklara çıktı.

Askeri kalkışmayı protesto eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Yaralılar, hastaneye götürülmek üzere ambulanslara bindirildi.

Ambulansa yaralı askerlerin de alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, ambulansların gidişine izin vermeyerek camlarını kırdı.

İstanbul ve Ankara'da silahlı kalkışmaya isyan eden halk, ellerindeki Türk bayraklarıyla kadın erkek, çocuk yaşlı demeden sokaklara indi, camilerden ezan ve sela sesleri yükseldi.

Tanklar taş ve sopalarla durdurulmaya çalışıldı

Kızılay Meydanı'nda askeri kalkışmayı protesto etmek için toplanan vatandaşlar, Kızılay'dan geçiş yapan tankların ilerleyişini taş ve sopalarla durdurmaya çalıştı. Askeri kalkışmayı protesto etmek için Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, bu sırada meydandan geçen tanklara tepki gösterdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan ve FETÖ'cü darbe girişimine katılan askerlerin geri çekildiği ve vatandaşların emniyet binasına doğru yürüdüğü gözlendi.

Bazı vatandaşlar, tankların üzerine çıkmaya çalışırken, bazıları da taşlarla ve sopalarla tankların geçişini durdurmaya çalıştı. Vatandaşları uyarmak için tanklardan havaya ateş açıldı. Vatandaşların bu girişimleri sırasında tanklar meydandan uzaklaştı.

Başkent'teki birçok camiden ezan ve sela okuyan din görevlileri, "Milli iradeye sahip çıkmak adına vatanını seven tüm halkımızı herhangi bir taşkınlık yapmadan şehir meydanlarında toplanmaya davet ediyoruz." çağrısı yaptı.

Ankara'nın Gölbaşı, Polatlı ve Beypazarı ilçelerinde meydanlara çıkan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepkilerini dile getirdi.

Gölbaşı'nda toplanan ve tekbir getiren vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız herkesi sokağa davet etti. Meydanlarda olacağız. Taşkınlığa gerek yok. Buradayız. Vatanımıza sahip çıkacağız." dedi.

Gölbaşı Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçen vatandaşlara, yaralıların hastaneye kaldırılması nedeniyle polis tarafından izin verilmedi.

Vatandaşlar, daha sonra Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne doğru hareket etti.

Bir grup vatandaş da yaralı polislerin kaldırıldığı Hasvak Devlet Hastanesinin önünde toplandı.

Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da darbe girişimi yapanlara tepki gösterdi. Vatandaşlar, meydandan Topçu ve Füze Okul Komutanlığı nizamiyesine yürüdü.

Beypazarı'nda ise belediye hoparlöründen "Demokrasiye sahip çıkalım. Milli iradeye kurşun sıkılmaz" şeklinde anonslar yapıldı.

Hanlarönü Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Erol Olçak ve oğlu yaşamını yitirdi

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti, bazı vatandaşlar yaralandı.

İstanbul'un çeşitli noktalarında toplanan vatandaşlar, askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.

Beşiktaş'ta binlerce insan, askeri darbe girişimine karşı demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara indi.

Balmumcu-Gayrettepe Sabah Gazetesi ve ATV binası önünde toplanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı attı.

- Yurttan diğer tepkiler

Malatya'da vatandaşlar, orduevi ve 2. Ordu Komutanlığı önüne doğru yürüyüşe geçti. Bir süre orduevi önünde duran vatandaşlar, "Ordu bizim, asker bizim" sloganları attı.

Sakarya Valiliği önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede yaralananlar oldu. Tank ve askeri araçlar ile askerlerin silahları vatandaşlarca ele geçirildi.

Vatandaşlar, bazı askerleri darbederek linç girişiminde bulundu. Yaralılar, hastaneye götürülmek üzere ambulanslara bindirildi. Ambulansa yaralı askerlerin de alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, ambulansların gidişine izin vermeyerek camlarını kırdı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Cizre'de vatandaşlar, kısmi olarak devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen askeri kalkışmayı protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Vatandaşlar, Kars'ta askeri kalkışma hareketi içinde yer alan ve emniyet müdürlüğü önüne konuşlandırılan 2 tankın üzerine yürüdü.

Suriyeli aileden destek

Adana'da halk, askeri kalkışmayı İstasyon Meydanı'nda toplanarak protesto etti. Suriyeli bir aile de çocuklarıyla tepkilere destek vermek için meydana geldi.

Havalimanı önünde toplanan vatandaşlar da polis ekiplerine sevgi gösterisinde bulundu.

Hatay'da darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, AK Parti İl Binası önünde toplandı.

Gaziantep'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar, Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

Bolu ve Karabük'te, askeri kalkışmaya tepki gösteren vatandaşlar Türk bayrakları ile sokaklara çıktı.

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri kalkışmayı protesto etti, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray'da vatandaşlar, askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Niğde'de vali, garnizon komutanı ve emniyet müdürüyle halkı sükunete çağırdı.

Trabzon, Giresun, Bayburt ve Rize'de meydanları dolduran binlerce kişi İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir ve Sivas'ta toplanan vatandaşlar, askeri kalkışmayı protesto etti. Kırşehir'deki protestoda vatandaşlar sloganlar eşliğinde Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, burada bekleyişini sürdürüyor.

Eskişehir'de binlerce vatandaş araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla konvoy oluşturdu, gruplar halinde AK Parti İl Başkanlığı ve valilik binası önünde toplandı, AK Parti lehine slogan attı.

İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösterilen Aydın'da, gruplar halinde sokağa çıkan ülkü ocaklarından gençler, bozkurt işareti yaparak hükümete destek verdi.

Erzincan, Kars, Iğdır ve Ağrı'da vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi yapanları cadde ve meydanlara toplanarak protesto etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title