Haberler

Derleme <br/>geceden Bu Yana "İsrail'in Gazze'ye Saldırıları" Başlıklı Haberlerimizi...

İsrail'in düzenlediği saldırıda Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından 3 kişi hayatını kaybetti İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 72'ye yükseldi Kassam Tugayları, Tel Aviv'e 15 kilometre uzaklıktaki Ben Gurion Havalimanını, "M75" tipi füzeyle vurduğunu açıkladı Gazze'de İsrail adına casusluk yaptığı gerekçesiyle 3 kişi idam edildi, casusluk yaptığı belirlenen 7 kişi de yakalandı Tedavisi Türkiye'de yapılacak 14'ü çocuk 23 Filistinli'yi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak, İstanbul'a geldi Başbakan Yardımcısı İşler: "Türkiye'ye dua ve teşekkür ediyorlar.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 2 bin 72'ye yükseldiği bildirildi.

İsrail ordusunun geçici ateşkesi bozmasının ardından Salı günü yeniden başlattığı saldırılar devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye düzenlediği saldırılardan bu yana ise yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 72'ye yükseldiği, 10 bin 254 kişinin yaralandığı belirtildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dıyf'ın ailesine, salı günü düzenlenen saldırıda yıkılan evin enkazından kızının cesedinin çıkarıldığını belirten Kudra, "Böylece, Delu ailesine ait evde bulunan Dıyf'ın eşi, oğlu ve kızının da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş oldu" dedi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada İsrail'in 9 füzeyle bir evi hedef alarak düzenlediği saldırıda, önde gelen komutanlardan Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum'un hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'e atılan roketler

İsrail ordusu da ateşkesin bozulduğu salı gününden bu yana Filistinli direniş gruplarının İsrail'in çeşitli kentlerine 231 roket attığını, ordunun ise Gazze'de 150 hedefi vurduğunu duyurdu.

Gazze'den atılan roketler nedeniyle biri ağır, 2 İsraillinin yaralandığı belirtilen açıklamalarda, bugün İsrail'e füze atmaya hazırlanan 6 İslami Cihad mensubunun hedef alındığı bir saldırı düzenlendiği belirtildi. Kassam Tugayları ise Tel Aviv'e 15 kilometre uzaklıktaki Ben Gurion Havalimanı'nı, yerel yapım M75 tipi füzeyle vurduklarını açıkladı.

Öte yandan, Gazze'de İsrail adına casusluk yaptığı gerekçesiyle daha önce alıkonulan 3 kişi idam edildi, casusluk yaptığı belirlenen 7 kişi de yakalandı.

Filistinli yaralılar Türkiye'ye getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan, tedavisi Türkiye'de yapılacak 14'ü çocuk 23 Filistinliyi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak, İstanbul'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'ye getirilen yaralılara ilişkin, "Türkiye'ye dua ve teşekkür ediyorlar. Bundan sonra da şartlar elverdiği müddetçe yaralıları getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Tel Aviv'den Türkiye'ye getirilen Filistinlilerden 12'si, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Demirhan, "Hastanemize gelen yaralı sayısı 12. Bunlardan 4'ü erişkin, 8'i çocuk. Yaşları 1,5 ile 61 arasında değişiyor. Yaralıların genel durumları orta. Daha çok ortopedik yaralanma, kırıkları daha fazla olan hasta grubu. Gerekli müdahaleler yapılacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Filistin özel temsilcileri, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret etti. Heyet, Başhekim Doç. Dr. Murat Akçay'dan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Türkiye'ye gelmelerinin esas nedeninin, İsrail askerleri tarafından verilen zararları görmek ve Filistin halkıyla birliklerini ortaya koymak olduğunu belirten özel temsilci Zola Skyweyiya, geçmişte Güney Afrika'da da Filistinliler'in yaşadığına benzer sorunların yaşandığına dikkat çekerek, "İsrail hükümetinin tavrı, apartheid rejiminin bize uyguladığından farksız" diye konuştu.

-Türkiye'den Gazze'ye yardım

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'den Gazze'ye kurulan hava köprüsüyle, 10 bin gıda kolisinin yanı sıra üç sevkıyatla 20 tırlık, 20 tonluk ve 1,5 milyon dolarlık tıbbi yardım, 1,7 milyon dolarlık yakıt, çok sayıda yatak, battaniye ve jeneratör ulaştırıldığını bildirdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Konya Şubesi de hayırseverlerin desteğiyle toplanan 630 bin liranın Gazze'ye gönderildiğini açıkladı.

- İsrail saldırılarına tepki ve Gazze'ye destek eylemleri

ABD'nin New York kentinde, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail karşıtı gösteri düzenlendi. ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenerek, "İsrail için daha fazla paraya hayır" sloganı atan eylemciler, Manhattan Köprüsü'ne Filistin bayrağı astı.

Gazze'ye destek eylemleri kapsamında İran'ın başkenti Tahran'da Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin bulunduğu caddenin adı "Gazze Çocukları" olarak değiştirildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu 19 Ağustos Salı günü yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Tel Aviv Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title