Haberler

Derleme<br/>- "Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın Vefatı" Başlıklı...

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatı, Türk sporunu yasa boğdu Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra spor, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri, mesajlarında üzüntülerini dile getirdi Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor kulüp televizyonları yayın akışlarını değiştirdi Çok sayıda futbolcu mesajlarla, siyah beyazlı camianın acısını paylaştı.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatı, Türkiye'de derin bir üzüntü yarattı.

Türk spor kamuoyunun "ağabeyi" Seba'nın tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde dün akşam vefatının ardından, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere başta spor, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri verdikleri mesajlarda üzüntülerini dile getirdi.

Sportmen kimliğiyle Türk futboluna damgasını vuran Seba'nın vefatın duyulmasının ardından başta Beşiktaş camiası olmak üzere spor kamuoyunun önemli isimleri ve siyah-beyazlı taraftarlar hastaneye koştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri, 2000 yılında Seba'nın ardından başkanlık görevine seçilen Serdar Bilgili, siyah-beyazlı camianın önemli isimleri, eski futbolcular ve taraftarlar hastaneye akın ettiler.

İstanbul'daki diğer Süper Lig kulüplerinin yönetici ve temsilcileri de hastaneye giderek, Beşiktaş camiasının acısını paylaştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı sporcular da bugünkü antrenmanlarında Süleyman Seba için saygı duruşunda bulundular.

Yayınlanan mesajlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Seba'nın vefatının ardından yayımladığı mesajında, "Süleyman Seba, beyefendi duruşu, yapıcı ve müspet yaklaşımı, etik değerlere verdiği önem, insana ve rakiplerine duyduğu saygı, onlarla kurduğu sıcak ilişkilerle tüm spor camiasında sembol olmuş, taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmış, örnek bir kişilikti" ifadesini kullandı.

Gül, Seba'nın bütün hayatını Beşiktaş'a ve Türk sporuna adadığına dikkati çekip, sadece kendi kulübüne hizmet etmediğine, Türk sporuna da çok değerli katkılarda bulunduğuna vurgu yaptı.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan ise Seba'nın sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye'nin sevgisini ve saygısını kazanan, Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunan önemli bir spor adamı olduğunu belirtti. Seba'nın vefatını büyük büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydeden Erdoğan, mesajında "Efsane Başkan Süleyman Seba, sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye'nin sevgisini ve saygısını kazanmış, Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunmuş önemli bir spor adamıdır" ifadesine yer verdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda devlet adamının yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve diğer Süper Lig kulüpleri ve yöneticileri yayımladıkları mesajlarında Seba'nın vefatı nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü ifade ettiler.

"Beşiktaş tarihinin en acı günü"

Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun mesajında ise siyah-beyazlı kulübün tarihinin en acı gününü yaşadığı vurgulandı.

Siyah-beyazlı kulübün, "Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi" Seba için yayınladığı mesajda şunlar kaydedildi:

"Siyah-beyaz renklerimize aşkla bağlılığı, sportmen kimliği ve saygınlığı ile ülkemizin yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan Süleyman Seba'nın aramızdan ayrılması, bizlere tarifi mümkün olmayan bir acı vermiştir. Dürüstlüğü ve dimdik duruşuyla her zaman bizlere örnek olan Süleyman Seba, onurlu kişiliği ve mütevazılığıyla da  Beşiktaşlı olsun, olmasın tüm sporseverlerin kalbinde yaşayan bir efsanedir. Beşiktaş'a sevgiyle, aşkla bağlı büyük insan artık aramızda değil. Ancak onun bizlere aşıladığı üstün değerler ve yaptığı büyük hizmetler asla akıllarımızdan çıkmayacaktır. Süleyman Seba, sadece Beşiktaşımızın değil, Türkiye'nin büyük bir değeridir ve  Beşiktaşlılık duruşunun da en güçlü temsilcisi olarak daima hatırlanacaktır."

Bu arada Beşiktaş Kulübü'nün Akaretler'deki binasının girişine Seba'nın fotoğrafının bulunduğu dev bir poster asıldı.

Kulüp televizyonları yayın akışını değiştirdi

Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor kulüplerinin televizyonları, yayın akışlarını değiştirerek Seba'nın vefatıyla ilgili yayın yaptılar.

Yarın sezon açılışını gerçekleştirecek Trabzonspor da programdaki müzik şölenini Seba'nın vefatı nedeniyle iptal etti.

Beşiktaş camiasının acısını, Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcuların yanı sıra çok sayıda kulübün futbolcusu da mesajlarıyla paylaştı.

Futbolcular sosyal medyadaki hesaplarında verdikleri mesajlarda, Süleyman Seba'nın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirip, siyah-beyazlı ekibe başsağlığı dileğinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Gül, cenaze törenine katılacak

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için yarın saat 12.00'de inşaatı devam eden Vodafone Arena'da tören yapılacak.

Efsane başkanın naaşı, Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Cumhurbaşkanı Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da cenaze törenine katılacaklar.

Beşiktaş tarihine damga vuran efsane başkan

Seba, Beşiktaş'ta 16 yıl başkanlık yaparak kırılması zor bir rekora da imza attı.

Başkanlığı boyunca 8 kongrede rakiplerine üstünlük sağlayan siyah-beyazlı kulübün efsanesi, 2000 yılında buruk bir şekilde başkanlığı bıraktı.

Süleyman Seba, 16 yıl kesintisiz siyah-beyazlı kulübün başında kalarak en uzun süre Beşiktaş başkanı olarak adını tarihe yazdırdı. 1984 yılına kadar yönetimde istikrar sağlayamayan siyah-beyazlı ekip, efsane isimle uzun süreli istikrar yaşadı.

Süleyman Seba, başkanlığı boyunca kulübünün birçok kupa kazanmasını sağlayarak taraftarların gönlünde taht kurdu. Beşiktaş, bu süreçte 5 kez lig şampiyonluğuna ulaşırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da 5 kez hedefe ulaştı. Seba'nın başkanlığında 4 Türkiye Kupası'nı müzesine götüren "Kara Kartallar", 2 Başbakanlık Kupası ve 6 Türkiye Spor Yazarları Kupası (TSYD) olmak üzere 23 kupayı müzesine taşıdı.

Siyah-beyazlı takım, Seba öncesi sadece 4 kez şampiyon olabilirken, efsane başkan döneminde 5 kez mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, Seba'nın ardından adeta şampiyonluğa hasret kaldı. Serdar Bilgili döneminde 100. yılında 2002-03 sezonunda son şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş, 2008-09 sezonunda bir kez daha şampiyon olabildi. Böylece siyah-beyazlı takım, 2 kez şampiyon olarak efsane başkanın dönemindeki başarıları arattı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Seba Abdullah Gül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title