Haberler

Derleme Gün İçinde Geçilen "Fenerbahçe Otobüsüne Yapılan Silahlı Saldırı" Haberlerimizi Derleyerek...

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 galip geldiği maçın ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan Ufuk Kıran yönetimindeki otobüse, Karadeniz Sahil Yolu Sürmene girişinde av tüfeğiyle saldırı düzenlendi.

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 galip geldiği maçın ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan Ufuk Kıran yönetimindeki otobüse, Karadeniz Sahil Yolu Sürmene girişinde av tüfeğiyle saldırı düzenlendi.

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam Rize Yeni Şehir Stadında oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli kafile, Rize'den dönmek üzere otobüsle yola çıktı.

Karadeniz Sahil Yolu'nda seyir halindeki otobüse, Trabzon'un Sürmene ilçesi girişinde av tüfeğiyle ateş edildi. Saldırıda yaralanan Kıran, otobüsü sağa çekip durdurduktan sonra takıma eskortluk eden polis aracına bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından sarı-lacivertli kafile, çevik kuvvete ait midibüsle Trabzon Havalimanı'a getirilerek, buradan özel uçakla İstanbul'a gitti.

Sürmene Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılan Kıran'ın tedavisine ise yoğun bakım ünitesinde devam edildi

Gece 5 saat süren araştırmaların ardından sabah saatlerinde yeniden bölgeye gelen jandarma ve polis ekipleri, söz konusu alanda sürdürdüğü geniş çaplı araştırmalarında önce av tüfeğine fişeğine ait bir tapa, ardından buradan yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dere yatağında bir av tüfeğine rastladı.

Olay yeri inceleme ekipleri, eğitimli köpeklerin desteğiyle sürdürdükleri araştırmalarını tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı.

"En kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz"

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, suç delillerinin önemli bir kısmının ellerinde olduğunu ancak failin henüz yakalanmadığını söyledi.

"Gerçekten sonuçları itibarıyla çok olumsuz olabilecek bir saldırı, olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatılmıştır" diyen Bakan Öztürk, olayda can kaybının yaşanmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şu an itibarıyla elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta dere içerisinde bulunmuş olan el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını kesin olarak bilmiyoruz, bulundukları yeri de aşağı yukarı arkadaşlarımız tespit etmişlerdir. Biz olayın hemen akabinde emniyet kuvvetleri araştırmalarına devam ettiler halen de Trabzon emniyeti bu konuda çok ciddi çalışmalar içinde. Ayrıca bununla yetinmeyerek Emniyet Genel Müdürlüğünden de bir araştırma, soruşturma, inceleme ekibi gönderilmiştir ve halen şu an itibarıyla olay yerindedir. Biz en kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz. Çok uzak olmuş olamaz. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar içerisindedirler."

"Büyük kahramanlık ve cesaret gösterdi"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, dün gece geç vakitlerde hastanın hayati fonksiyonlarının yerinde olduğunu söylediklerini anımsatarak, "Şimdi hastamızı da gördük. Uyandı ve kendisine geldi" dedi.

Şoförün büyük bir cesaret ve kahramanlık gösterdiğini vurgulayan Öz, şöyle konuştu:

"Olayın görüntülerini izledikten sonra saldırının ardından aracı sağa çekmesi, büyük kahramanlık ve cesaret gösterdiğini görüyoruz. O yönden bakıldığında gerçekten büyük bir sıkıntının önüne geçildiği görülüyor. Şoför arkadaşımızın sağlık durumu iyi, konuşulanlara cevap verebiliyor. İnşallah kısa zamanda normal servise de alınır. Bunun için de kendisinin daha da rahatlamasını bekliyoruz. Şoförümüzün bu durumda olması bizi teselli etti."

Otobüsün arkasından gelen polis aracının çektiği görüntülerde, iki el silah sesinin duyulduğuna aktaran Öz, "Bunun üzerine şoförümüz dörtlüleri yakarak aracı sağa çekiyor. Bu gelen silah sesleri ve yaralı şoförümüzün üzerinden çıkan bulgular, saçmalar şekliyle 2 el ateş edildiğini gösteriyor. Bu çerçevede olayın çözülmesi ve faillerin bulunması için çalışmalarımızı ekiplerimiz sürdürüyor. Hastamız inşallah ailesiyle birlikte en kısa sürede normal hayatına dönecektir."

Olaya tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı haberlerinin basına yansımasının akabinde Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta ile telefon görüşmesi yaparak saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olayla ilgili bilgi verdikleri, hadiseye ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik saldırıyı kınayarak, sarı-lacivertli kulübe "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü anlatan Davutoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'le görüşerek her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdiğini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, silahlı saldırı hakkında İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'dan da bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı siyasi parti temsilcileri Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "alçakça" olarak nitelediği saldırıyı, nefretle kınadığını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ile diğer spor kulüpleri, yayımladıkları mesajlarda saldırıyı kınayarak, sarı-lacivertli kulübe "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Havalimanında çok sayıda taraftar karşıladı

Çevik kuvvet ekiplerine ait midibüsle getirildiği Trabzon Havalimanından İstanbul'a dönen Sarı-lacivertli kafileyi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda taraftar karşıladı.

Olayın yaşanmasının ardından havalimanına gelmeye başlayan taraftarlar, kafilenin çıkış yapacağı bölümde toplanarak tezahüratlar yaptı. Aziz Yıldırım ve yöneticiler güvenlikli bölgede karşıladıkları teknik heyet ve futbolcuların elini sıkarak "geçmiş olsun" dileklerinde bulundular.

Geniş güvenlik önlemleri altında havalimanından çıkan sarı-lacivertliler, meşaleler yakan taraftarların yoğun sevgi gösterileri altında takım otobüsüne binerek Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'ne hareket etti.

Kafileyi taşıyan otobüs ile Aziz Yıldırım'ın bindiği aracın önünü uzun süre kapatan ve destek veren taraftarlar, daha sonra alandan ayrılıp takım otobüsünün ardından konvoy oluşturdu.

Fenerbahçe Kulübü'nden, saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Kulüp olarak düşüncemiz, bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur" denildi.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Takımın Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon'daki havalimanına gidişi sırasında yaşadığı olayın, üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe'ye yönelik organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimi" olduğu belirtildi.

"Uyanınca ilk olarak kızlarını sordu"

Saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın hastanede uyandırıldığı haberini alan ailesi, büyük sevinç yaşadı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Kıran'dan haber bekleyen Rize'deki ailesi ve yakınları,  Trabzon'a gelerek hastane bahçesindeki bekleyişlerini gece boyunca sürdürdü.

Yaralı şoförün uyutulması nedeniyle endişeli bir süreç geçiren ailenin üzüntüsü, Kıran'ın uyanması ve bilincinin yerinde olduğu haberiyle yerini mutluluğa bıraktı.

Ufuk Kıran'ın eşi Nurten Kıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı haberini yakınları aracılığıyla öğrendiğini belirterek, geçen süre içerisinde çok kötü anlar yaşadıklarını söyledi.

Mutlu haberi almasına rağmen bitkin ve üzgün olduğu görülen Kıran, eşinin durumu hakkında, "Çok şükür durumu iyi. Uyanınca ilk olarak kızlarını sordu. Allah'a şükür iyi, daha da iyi olacak" dedi.

Anne Emine Kıran ise kötü bir olay yaşadıklarını ifade ederek, "Keşke böyle bir şeyi hiç yaşamasaydık. Allah'a şükür olayın ardından oğlumdan iyi haber aldık. Şu ana kadar oğlumla görüşemedim. Yeterki oğlumu bir görebilsem, başka ne isterim" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Sahil Yolu Trabzon Sürmene Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

zehranur bediz:

Allah bunu yapanların belasını versin İnşallah. . . Suçlular elbet cezasını bulacak. . . Ufuk kıran''a acil şifalar. . . Fenerbahçemede saygılar, sevgiler. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title