Haberler

Derleme Aa Halep Muhabiri Leyla'nın Hayatını Kaybetmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, AA'ya taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taziye telgrafında AA Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda vefat ettiğini derin bir teessürle öğrendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bölgede doğru ve eksiksiz habercilik anlayışıyla fedakarca görev yapan Salih Mahmud Leyla, haberleri ve çektiği fotoğraflarla her zaman saygıyla yad edilecektir.

Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına ve siz başta olmak üzere Anadolu Ajansı çalışanları ile basın dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Terör saldırısını lanetliyorum

Başbakan Davutoğlu, mesajında AA muhabiri Leyla'nın Halep'te düzenlenen saldırıda vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'nin içinde olduğu şartlarda fedakarca görev yapan Salih Mahmud Leyla, haberleri ve çektiği fotoğraflarla, bölgede yaşanan dramın ve oradaki mazlumların sesinin dünyaya ulaştırılmasında büyük katkı sağlamıştır.

Salih Mahmud Leyla'nın vefatına sebep olan terör saldırısını lanetliyor, kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum.

Bu vesileyle, şahsınızda Anadolu Ajansı'nın dünyanın her köşesinde fedakarane çalışan tüm mesai arkadaşlarına sevgilerimi ve taziyelerimi iletiyorum."

"Alçak saldırıda hayatını kaybeden Leyla'ya Allah'tan rahmet diliyorum"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "terör örgütlerinin ve zalim Esed rejiminin her gün gerçekleştirdiği alçak saldırılarda yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiğini" belirterek, "Dünkü alçak saldırıda hayatını kaybeden merhum Salih Leyla'ya Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Halep'te görev yapan AA muhabiri Leyla'nın bombalı terör saldırısında hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin ve zalim Esed rejiminin her gün gerçekleştirdiği alçak saldırılarda yüzlerce sivil yaşamını yitiriyor, canlar sönüyor. Dünkü alçak saldırıda hayatını kaybeden merhum Salih Leyla'ya Allah'tan rahmet diliyor, acılı ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Anadolu Ajansımızın muhabirleri, dünyanın dört bir yanında, bilhassa kriz bölgelerinde, her türlü tehlikeye göğüs geriyor, fedakarca görev yapıyorlar. Bu vesileyle Anadolu Ajansı çalışanlarına da başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

"Salih Mahmud Leyla'ya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum"

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurtulmuş da, bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybeden AA Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın henüz 27 yaşında olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğimiz kadarıyla bebek de bekliyor. Genç bir arkadaşımız. Çok hazin, çok acı bir durum. Allah rahmet eylesin. Başsağlığı diliyorum hem ailesine hem Anadolu Ajansı camiasına. Tabii bu saldırı, Suriye'deki vahşetin hangi boyutlara geldiğini de gösteriyor. Aşağı yukarı Suriye'nin hemen hemen hiçbir yerinde, hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığı, son derece karışık, son derece karmaşık bir yapıya Suriye dönmüş vaziyette. Ben, rahmetli Salih Mahmud Leyla'ya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, makamı cennet olsun."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gönderdiği taziye telgrafında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye muhabiriniz Salih Mahmud Leyla'nın Halep'te, IŞİD'in bombalı saldırısında hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Size, Anadolu Ajansı ailesine, merhum muhabirinizin hamile eşine, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimi iletirim. Suriye'de barış ve huzurun geri döneceği ve kimsenin hayatını kaybetmeyeceği günlere en kısa zamanda kavuşmamız temennisi ile..."

DSP Genel Başkanı Masum Türker de Genel Müdür Kazancı'yı telefonla arayarak terör örgütü DAEŞ'in saldırısında hayatını kaybeden AA Halep Muhabiri Mahmud Leyla'nın vefatından dolayı üzüntülerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Yalçın Akdoğan Anadolu Ajansı Masum Türker Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title