Haberler

Kılıçdaroğlu'na Yumruklu Saldırı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinin TBMM grup toplantısına girişi sırasında, bir kişi tarafından yumruklu saldırıda bulunuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinin TBMM grup toplantısına girişi sırasında, bir kişi tarafından yumruklu saldırıda bulunuldu.

Kılıçdaroğlu, bazı milletvekilleriyle makamından çıkarak, partisinin grup toplantısına katılmak üzere TBMM'deki makamından ayrıldı. Grup toplantı salonunun bulunduğu yere doğru yürürken Orhan Öğüt adlı bir kişi, Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunuldu. Saldırgan, Kılıçdaroğlu'nun korumaları ve yanındakiler tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıda Kılıçdaroğlu'nun gözünün altında şişlik oluştu.

Bu sırada saldırganla partililer arasında arbede yaşandı. Saldırganı partililerin elinden BDP'li milletvekilleri aldı. Saldırgan daha sonra Meclis polisi tarafından gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu, yeniden TBMM'deki makamına döndü. Bir süre makamda kalan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantı salonuna geçti. Salona gelişinde "Başbakan Kemal" sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ederken, saldırıyı kınadı.

Daha sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yumruklu saldırıya değindi. Herkesi sükunete davet eden Kılıçdaroğlu, "Demokrasi yolu, engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye de taşlar atıldı, kafası yarıldı, saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var; bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar, şiddet bunlar bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak, biz geri adım atacağız... Asla atmayacağız, inançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

-BDP'li Sakık: "Saldırgan bizden değil"

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun saldırı öncesi grup salonuna gelişi sırasında, BDP'nin grup toplantısı sona ermişti. Saldırganın BDP'li olduğu yönündeki iddialar üzerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" dedi.

-Saldırgan 1986 doğumlu, Erzurumlu-

TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı Orhan Övet isimli şahsın gerçekleştirdiğini bildirdi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yumruklu saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyledi. Saldırgan gözaltına alındıktan sonra, CHP İstanbul milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ali Özgündüz ile Çankaya'da karakola giderek durumu takip ettiklerini belirten Özdemir, "Saldırgan Erzurumlu. Ankara Altındağ'da yaşıyor. 1986 doğumlu. İsmi Orhan Övet. Hiçbir partinin üyesi olmadığını bize söyledi. 3 milletvekili olarak biz konuyu takip ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise "Şu anda saldırganın siyasi bağlantısını bilmiyoruz. Bizim partiyle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Arada bir Alperen Ocaklarına gidip geliyormuş. Oranın da üyesi değilmiş. Meclise ziyaretçi gibi girmiş. Salı günleri birinin referans olmasına gerek yok. Meclise nasıl girdiğine, oraya kadar nasıl geldiğine bakılacak" diye konuştu.

Bu arada saldırganın uyuşturucu madde bulundurma, ruhsatsız silah taşıma dahil birçok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

-Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanacak-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan kişi, Kavaklıdere Karakolundaki ifade işlemlerinin ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Zanlının, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanacağı bildirildi.

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Serkan Tüzün, saldırganın Alperen Ocaklarından olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, şahsın teşkilatlarıyla bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

-Geçmiş olsun dilekleri-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gül, TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı.

Gül, Kılıçdaroğlu'na uğradığı saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, geçmiş olun dileklerini iletti.

Saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu, olayı şiddetle kınadığını ve bu tür bir hadisenin asla tasvip edilemeyeceğini söyleyen "Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek durumlar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle biz bu girişimleri kınıyoruz" dedi.

Bazı bakanlar da Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yüce yargıya teslim edilmesini diliyor; bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de hiç kimsenin şiddetle sonuç alacağını düşünmemesi gerektiğini, şiddetle hiçbir yere varılamayacağını belirtti.

Bu arada, 9.  Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de telefonla Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

TBMM Genel Kurulu'nda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı kınandı.

Çok sayıda sendika, dernek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınarken, geçmiş olsun dileğinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül İsmet İnönü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title