Haberler

Derinkuyu'da Buğday Alımları Başladı

Nevşehir'in Derinkuyu beldesinde hasadın ardından firmalar hububat alımına başladıİlçede dekar başına ortalama 400 kilogram verim alındığını belirten Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buğdayın kilosunun çiftçiden 80-85 kuruşa alındığını kaydetti.

Nevşehir'in Derinkuyu beldesinde hasadın ardından firmalar hububat alımına başladı

İlçede dekar başına ortalama 400 kilogram verim alındığını belirten Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buğdayın kilosunun çiftçiden 80-85 kuruşa alındığını kaydetti.

İlçede, yaklaşık 85 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldığına işaret eden Yılmaz, "Bu yıl hububat ekili alanların yarısına yakını dolu yağışları nedeniyle zarar gördü. Ancak hasat yapılan alanlardaki ürünün kalitesi yüksek." diye konuştu.

Yılmaz, buğdayın kaliteli olmasında çiftçilerin bilinçli ekimi ve toprak yapısının önemli birer faktör olduğunu dile getirdi.

Bu yıl yağışların yetersiz kaldığını vurgulayan Yılmaz, "Çiftçiler, yağmurun az yağması nedeniyle tarlalarda sulama yaptı. Bu da maliyeti artırdı, çiftçiye devletimizin ek destek vermesini talep ediyoruz." dedi.

Çiftçilerden buğday alımı yapan özel bir firmanın yetkilisi olan Hasan Yücel de ekmeğin tüketiciye düşük fiyattan ulaşabilmesi amacıyla buğday fiyatlarının düşük tutulduğunu savunarak, üreticinin de mağdur olmaması için ek maddi desteğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Yılmaz Derinkuyu Nevşehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title