Haberler

Derince Köylerine Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak

Güncelleme:

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İshakçılar Bölgesine Modüler Atıksu Arıtma Tesisi Yapacaklarını Söyledi.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Derince köylerinde yaptığı içmesuyu arıtma tesisleri ile altyapı çalışmalarını düzenlediği bilgilendirme toplantısında muhtarlar ile vatandaşlara tanıttı. Bölgede içmesuyu arıtma tesisi yaparak arıtılmış içmesuyuna kavuşturduklarını belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İshakçılar bölgesine modüler atıksu arıtma tesisi yapacaklarını da köylülere müjdeledi.

Büyük İlgi

İshakçılar Çavuşlu köyü kahvehanesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Genel Müdür İlhan Bayram'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Dr. H.İbrahim Kahraman, Genel Müdür Yardımcıları Dr. Bahattin Yanık, Nazır Esirci ve Fatih Yürük, Daire Başkanları, Derince ve Körfez Şube Müdürleri, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ergin ile Kaşıkçı ve Ali Hocalar Su Grubu kapsamında yer alan muhtarlar ile köy sakinleri katıldı.

Köylerin Yaşam Kalitesini Artırıyoruz

Kocaeli genelinde 7280 km içmesuyu ve 4410 km atıksu şebekesi ve 8 adet arıtma tesisi işlettiklerini belirten Genel Müdür İlhan Bayram, köylerin yaşam kalitesini artırmak için de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Derince ilçesindeki Kaşıkçı Su Grubu kapsamında yer alan kaynak suyunun bulanık olmasından dolayı bölgede içmesuyu arıtma tesisi yapmaya karar verdiklerini ve kısa zamanda tamamladıklarını ifade eden Genel Müdür Bayram, saatte 50 m3 suyu arıtacak olan içmesuyu arıtma tesisinin Kaşıkçı Su Grubu'nun tamamı ile Alihocalar Su Grubu kapsamındaki bazı köy ve mahallelerinin arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşıladığını kaydetti. "Bizim için köy ve şehir birdir ve şehirde ne varsa köyde de o olmasını istiyoruz." diyen İSU Genel Müdürü, "Kocaeli'nin her tarafına sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu götürmek için çalışıyoruz.

Bunun için sloganımız "Kocaeli'nde su musluktan içilir" diyoruz. Su medeniyetine sahip bir toplum olarak bölgenize kazandırdığımız içmesuyu arıtma tesisinden sağladığımız arıtılmış temiz suyu bol bol içiniz ve kullanın. Ama sizden istediğimiz sadece israf etmemeniz. Çünkü her şeyin yedeği var ama suyun yedeği yok. "diye konuştu.

İshakçılar Çavuşlu'da Atıksu Arıtma Tesisi Yapacağız

Bölgedeki köylerin kanalizasyon hatlarını da büyük ölçüde yaptıklarını anlatan Genel Müdür İlhan Bayram, İshakçılar Çavuşlu da modüler atıksu arıtma tesisi yapacaklarını da müjdeledi. 10 km çapında bulunan köylerin atık sularını toplayarak yaptıkları modüller arıtma tesislerinde arıttıklarını belirten Bayram, Kandıra Bağırganlı' da tamamladıklarını, Karamürsel'de inşaatının devam ettiğini ve İzmit Akmeşe' de çalışmalara başladıklarını kaydetti. Türkiye'de örnek projeler yaptıklarını vurgulayan Bayram, " Türkiye'de şehirlerde bile bulunmayan içmesuyu ve atıksu arıtma tesislerini köylerimizde yapıyoruz.

Bölgede atıksu arıtma tesisini yapılması ile atıksular artık çevreyi de kirletmeyecek. Böylelikle arıtılmış suyu bulunan ve atıksu hatları tamamlanmış ve arıtma tesislerinde arıtılmış köylerimizde hayat daha da canlılık kazanacaktır" dedi

Kırsal Kesimde Türkiye'de İlkleri Gerçekleştiriyoruz

Yaptıkları yatırımları düzenledikleri bilgilendirme toplantıları ile vatandaşlara anlattıklarını belirten İSU Yönetim Kurulu Üyesi Dr. H. İbrahim Kahraman da, Kaşıkçı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile suyun bulanıklık derecesini kriterlerin de altına indirdiklerini söyledi. Tesisin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Dr. Kahraman, kırsal kesime yönelik olarak Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini de kaydetti.

Derince Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ergin ise, İSU Genel Müdürlüğü'nün köylerde yaptıkları altyapı çalışmalarından dolayı belediye olarak kıskandıklarını söyleyerek yetkililere teşekkür etti. Köylerinde yaptıkları içmesuyu arıtma tesisi ile arıtılmış içmesuyuna kavuşturdukları için teşekkür eden Köy muhtarları da bölgeye atıksu arıtma tesisinin yapılacak olmasından dolayı da mutlu olacaklarını dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title