Haberler

Deriksporlu Futbolcuların Şehit Safitürk Sevgisi

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin 1. Amatör Küme Kırmızı Grup'ta lider olan Derik spor'da forma giyen futbolcular, PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü unutmuyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Derik Belediyesine görevlendirilen ancak 10 Kasım 2016'da düzenlenen bombalı saldırında şehit düşen Kaymakam Safitürk, ilçede her alanda sevgiyle anılıyor.

Deriksporlu futbolcular, her idmana ve maç öncesinde sahaya üzerinde şehit Kaymakam Safitürk'ün fotoğrafının olduğu "Kalbimizdesin" yazılı tişört ile çıkıyor.

Derik spor Kulübü Başkan Yardımcısı Akif Açan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain saldırıda şehit düşen Kaymakam Safitürk'ü unutmadıklarını söyledi.

Safitürk'ün Derik'te küçükten büyüğüne herkesin kalbinde taht kurduğunu, bu nedenle onu kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını dile getiren Açan, "Derik halkı onu unutmadı ve unutmayacak. Her zaman kalbimizde yaşayacak." dedi.

Şehit kaymakamın görevi süresince spor kulüpleriyle yakından ilgilendiğini ve büyük destek sunduğunu kaydeden Açan, "Bir maç eksiğimiz olmasına rağmen grupta lideriz. Ayrıca ligin bitmesine de 2 maç kaldı. Allah'ın izniyle takımı BAL'a çıkaracağız. Kupamızı alıp Sakarya'daki ailesine götüreceğiz. Allah'ın izniyle şampiyonluk kupasını şehidimizin eşine hediye edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Sözümüzü yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz"

Derikspor Teknik Direktörü Şevket Özkanca ise sezon başı şehit olan Kaymakam Safitürk'ün desteği ile takımın başına geçtiğini söyledi.

O dönem takımın BAL'a yükselmesi konusunda Safitürk'e söz verdiklerini dile getiren Özkanca, "Sözümüzü yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Şu anda play-off'u garantiledik gibi. Şampiyon olup kupayla şehidimizin mezarını ziyaret edeceğiz. Allah'ın izniyle şampiyonluk kupasını şehidimizin eşine hediye edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Özkanca, şehit Safitürk'ün özellikle futbola yatkın gençlere destek olmaya çalıştığını anımsatarak, onun hedeflerini gerçekleştirmeye çalışacaklarını bildirdi.

Futbolcularının Safitürk'ü çok sevdiğini vurgulayan Özkanca, "Her idman ve maç öncesi sahaya şehidin fotoğraflarının yer aldığı tişörtle çıkıyoruz. Çok üzgünüz ama yattığı yerde rahat etsin istiyoruz. Bunun için takımı şampiyon yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Futbolcu Şükrü Çelik ise Muhammet Fatih Safitürk'ün ilçedeki gençlere ve kulüplere destek sunduğunu belirterek, "O adam anlatılamaz, çok iyi bir insandı. Derik ve Türkiye için çok büyük bir adamdı. Her zaman bizimle birlikteydi. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Her zaman kalbimizde yaşayacak." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Mardin Derik PKK Politika Güncel Haberler

title