Haberler

Derik'teki Okullarda Yangın Tatbikatı Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Derik ilçesi Namık Kemal İlk ve Ortaokulu ile Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik yangın tatbikatı yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Derik ilçesi Namık Kemal İlk ve Ortaokulu ile Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik yangın tatbikatı yapıldı.

Derik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli itfaiye ekipleri, yangın tatbikatı öncesi okulların öğrencilerine yangında neler yapılması konusunda seminer verdi. İtfaiye ekipleri, öğrencilere yangın çeşitleri ve yangına müdahale yöntemlerini anlattı. Seminerden sonra çalan uyarı zili birlikte okulda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilerin okulu kısa sürede tahliye etmesi amaçlandı. Ardından, uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatına geçildi. Okulun bahçesinde yakılan ateşi kısa süre içerisinde itfaiye ekipleri tarafından söndürülerek, olası bir tüp, katı ve sıvı yangınlarına karşı söndürme teknikleri gösterildi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Derik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title