Haberler

Derik'te Teröre Tepki Eylemi

Mardin'in Derik İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, teröre tepki, şehitlere saygı mitingi düzenledi. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen grup terör örgütü aleyhinde slogan attı. Güvenlik korucusu 2 erkek kardeşini şehit verdiğini belirten ve Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan Zeytun Kılıç, "Şehit kardeşlerimin bıraktığı yerden ben devam edeceğim. Hayatım boyunca terör örgütüyle mücadele etmeye devam edeceğim" dedi. Derik İlçesi'nde yaklaşık bin 500 kişi ellerinde Türk Bayrakları ile Bahçelievler Mahallesi'ndeki AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Burada sık sık PKK aleyhinde slogan atan grup, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Burada düzenlenen mitinge, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay, Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Güneydoğu Anadolu Köy Korucuları Federasyon Başkanı Seydoş Karadağ, kamu kurum müdürleri, bazı muhtarlar ile öğrenciler katıldı. Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Güneydoğu Anadolu Köy Korucuları Federasyon Başkanı Seydoş Karadağ'ın yaptıkları konuşmanın ardından Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de bir konuşma yaptı. Son günlerde yaşanan terör olaylarından sonra birilerinin HDP binalarına saldırarak Kürt-Türk çatışması çıkarmaya çalıştığını belirten Sözen, "Bizler uyanık olalım. Bunların oyununa gelmeyelim. Bunlar kardeşliğimizi hazmetmiyorlar. Son günlerde yaşanan terör olaylarından sonra HDP binalarına saldırırak Kürt-Türk çatışması çıkarmaya çalışıyorlar. Bizler, PKK ve arkasındaki siyasi uzantıları bu meydanlarda lanetleyeceğiz. Bizim gidecek sığınacak başka bir limanımız yok. Ülkemizi Irak ve Buriye'ye benzetmeye çalışıyorlar. Dünyadaki bütün mazlumlara kucak açan bir tek Türkiye Cumhuriyeti var. Peki sevgili Derikli hemşerilerim; Eğer Türkiye karışırsa, Türkiye'de kaos çıkarsa nereye sığınacağız? Irak'a mı, Rusya'ya mı, Yunanistan'a mı, İran'a mı, Suriye'ye mi sığınacağız?" dedi.

Derik İlçesi'nde 26 Eylül tarihinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 4 askerle birlikte şehit olan Güvenlik Korucusu Nurettin Dinç'in kız kardeşi Zeytun Kılıç da, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada, "20 yıl önce İdan ve yaklaşık 3 ay önce de Nurettin ağabeylerim teröristler tarafından şehit edildi. Benim cigerim yanmış. Ağabeylerimin bıraktığı yerden terörle mücadeleye ben devam edeceğim. Nefesim yettiği müddetçe bu mücadeleye devam edeceğim. Ben İdan ve Nurettin'in kız kardeşiyim. Bugün terörü lanetlemek için burdayım. Terörü lanetlemek için her eyleme katılacağım. Ağabeylerimin acısı yüreğimde ve hala alev alev yakıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Mardin Derik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title