Haberler

Deri Sektörü Alleather-Idf ile Dünya Pazarlarına Açılacak

Deri sektörü, İstanbul Fuar Merkezi'nde 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında 'Deri'de Yüksek Ritm Mottosu' ile düzenlenecek yeni fuarı Alleather - IDF ile 9 ayında deri ve deri ürünlerinde 1,1 milyar dolar olan ihracat rakamını katlamayı hedefliyor.

Deri sektörü, İstanbul Fuar Merkezi'nde 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında 'Deri'de Yüksek Ritm Mottosu' ile düzenlenecek yeni fuarı Alleather - IDF ile 9 ayında deri ve deri ürünlerinde 1,1 milyar dolar olan ihracat rakamını katlamayı hedefliyor.

Deri sektörünün İstanbul Fuar Merkezi'nde 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak yeni fuarı Alleather – IDF ile ilgili olarak Ataköy Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, açılış konuşmasında kendi sektörünün fuar lansmanında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükekşi, deri sektörünün Türkiye'nin en öncü ihracatçı sektörlerinin başında geldiğine ve fuarın hem sektör hem tüm ihracatçı sektörler için yüksek önem arz ettiğine dikkat çekerek, "Diğer pek çok sektörde olduğu gibi, 21. yüzyılda rekabetçi olabilmek için tasarımla ve inovasyonla deri sektöründe de ön plana çıkmak durumundayız. Rakiplerimizden ayrışmak için tasarım ve markalaşmada öne çıkmamız gerekiyor. Fuarlar, sektörümüzü ve firmalarımızı tanıtmanın en iyi yollarının başında geliyor. İstanbul Deri Fuarı da deri sektörümüzün dış pazarlara açılan kapısı" dedi.

2016 yılının ilk 9 ayında deri ve deri ürünleri ihracatı, 1.1 milyar dolar oldu

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, deri sektörünün giderek ekonomiye sağladığı katma değeri artırdığına ve sağladığı istihdama dikkat çekerek, şunları söyledi:

"2016 yılının ilk 9 ayında deri ve deri ürünleri ihracatı, 1.1 milyar dolar oldu. Sektörümüzün 2023 ihracat hedefi ise tam 5.2 milyar dolar. Ayrıca 2023 yılında dünya deri sektörü ticaretinden aldığımız payı, yüzde 0.9'a çıkarmayı hedefliyoruz."

Hedef, İstanbul'u bölgenin 'Deri Moda ve Deri Ticaret Merkezi' konumuna getirmek

Türkiye Deri Vakfı TÜRDEV Başkanı Kıyasettin Temuçin de düzenlenecek fuarla hem Türkiye Deri Envanterini global taleplere açmayı, hem İstanbul'umuzu içinde bulunduğumuz coğrafyanın "Deri Moda ve Deri Ticaret Merkezi" konumuna getirip, Türkiye'nin 2023 planlarına katkıda bulunmayı hedefliklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük deri fuarına, 6 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuara 250 yerli ve yabancı firma katılacak. 15 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek olan fuarın hedef profesyonel ziyaretçi katılımı ise 6 binin üzerinde. Fuar'da başta deri konfeksiyon firmaları olmak üzere deri ve deri aksesuar ürünleri, deri aksesuarları, bitmiş deri, deri makineleri ve kimyasalları gibi ürün grupları yer alacak.

Türkiye; yarı işlenmiş-bitmiş deri ve işlenmiş kürk ihracatında son 15 yılda yükselişe geçerek, dünyanın en büyük 11. ihracatçısı konumuna gelirken; deri sektörü Alleather – IDF'le mevcut pazarlarının yanı sıra AB ülkeleri, komşu ülke pazarlarındaki ihracat potansiyelinin yanı sıra Çin ve Uzak Doğu ülkeleri ile de önemli işbirlikleri yakalama şansına sahip olacak.

Mevcut pazarlara yenilerini eklemek açısından önemli bir kapı olacak Alleather – IDF böylece ihracat rakamlarını yeni dönemde 2 milyar dolarların çok çok üstüne taşıyabilecek potansiyelini de ortaya koyacak.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Büyükekşi Sheraton Otel Ataköy Moda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title