Haberler

Deri Çağı Başlıyor

Güncelleme:

Deri Tanıtım Grubu ve tasarımcı Hatice Gökçe benzersiz bir tasarım projesine imza atıyor.

THE LEATHER AGE CULTURAL LEATHER DESIGN REFLECTIONS

Deri Tanıtım Grubu (DTG) ve tasarımcı Hatice Gökçe benzersiz bir tasarım projesine imza atıyor. Anadolu topraklarında varlığını sürdürmüş sekiz medeniyetten ilhamını alan 'The Leather Age - Anatolia ∞' projesi, geçmişin gücünü bugünün yeni fikirleri ile buluşturuyor. Eski medeniyetleri günümüze deri ve tasarımla taşıyan The Leather Age - Anatolia ∞, 14 Nisan 2014, Pazartesi günü İstanbul Modern'de ilk kez tasarım dünyasının profesyonelleri ve sanatseverlerle buluşuyor

Türk derisini uluslararası arenada tanıtmak üzere çalışmalarını sürdüren Deri Tanıtım Grubu ve tasarımlarıyla fark yaratan moda tasarımcısı Hatice Gökçe, The Leather Age–Anatolia ∞ projesi için bir araya geliyor.

Proje, tasarımcı Hatice Gökçe'nin Anadolu topraklarında yaşamış Hitit, Lidya, Urartu, İyonya, Asur, Frigya, Arzawa ve Troya medeniyetlerinin kendine has unsurlarını yeniden ele alıp deri ile bir araya getirip forma kavuşturduğu çok katmanlı 16 tasarımdan oluşuyor. Hatice Gökçe'nin kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıkardığı tarihsel motifler, deri yüzeylerinde tekrar yorumlanıyor.

İnsanlık tarihinin başladığı noktadan beri bu topraklarda var olan deri, The Leather Age projesinde yenilikçi doku ve formlarla hayat buluyor. Anadolu'da yaşamış sekiz medeniyetin ayrı ayrı karakterlere dönüştüğü bu projede her bir karakter bir medeniyeti yansıtıyor. The Leather Age, ilhamını bu topraklarda hüküm sürmüş medeniyetlerden alarak, geçmişin gücünü bugünün yeniliği ile buluşturarak geleceğe taşıyor. Geçmişle şimdiyi bir arada tutan harç ise, Hatice Gökçe'nin zamansız moda anlayışı oluyor.

Tasarım hayatına deriyi kullanarak başlayan ve hala deri ağırlıklı koleksiyonlar hazırlayan Gökçe, bu projede deriyi yenilikçi bir yaklaşımla farklı tekniklerle kullanıyor. Tüm dokular özel tekniklerle deriyle buluşurken, her bir parça özenle bir araya getirilerek yaratılan yüzeyler forma dönüştürülüyor. Urartuların uçmayı hayal ettiği kanatlı insan heykelciklerinden, Arzawaların ilginç fiziki yapılarına, Hititlerin hiyerogliflerinden, Truvaların savaş sahnelerine, Asurluların savaştaki atılganlıklarından ve zalimliklerine kadar her medeniyetin tortusu özel deri dokularıyla buluşarak Hatice Gökçe'nin tasarımlarıyla hayat buluyor.

Provokatif, asi, kışkırtıcı 16 parçadan oluşan The Leather Age - Anatolia ∞ projesinde her bir tasarım kendine ait ses taşıyor. Deri ve siyahın buluştuğu tasarımlar, bu tasarım projesinde hayal gücünün sınırlarını zorluyor ve deriyi yüceltiyor. Mevcut moda anlayışı dışında kendine özgü bir dil ve dünya inşa etme güdüsü ile hareket eden The Leather Age - Anatolia ∞ tasarımı yeni okumalara açmak istiyor.

Hatice Gökçe, The Leather Age - Anatolia ∞ projesiyle hislere, zanaata, öngörülmezliğe dikkat çektiğini söylüyor. "Moda akımlarına kapılmadan, güncel gel-git heyecanların etkisi dışında tasarımın gerçek öğelerini yansıtmak istediğim, samimi ama kışkırtıcı bir proje olsun istedim. The Leather Age-Anatolia ∞ doku aşkından doğmuş bir deri tasarım projesi. Bir moda tasarımcısı olarak deri tutkumu anlayan ve benimle paylasan Deri Tanıtım Grubu (DTG) ile ortak bir akıl üretmenin sonucunda bu proje hayata geçmesinden dolayı çok mutluyum" dedi.

Deri Tanıtım Grubu'nun sponsorluğunda gerçekleştirilecek The Leather Age - Anatolia ∞ projesinin sanat yönetmenliği Bilge Tuğsuz, fotoğraflarını Dağhan Gürkanlar, kitabını ise ünlü grafik sanatçısı Bülent Erkmen tarafından gerçekleşti. 14 Nisan'da İstanbul Modern'de tanıtılacak proje, 2014 yılı içerisinde bir çok uluslararası fuarda, tasarım ve sanat mekanlarında sergilenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Gökçe Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title