Haberler

Derelere 109 Bin Alabalık Yavrusu Bırakıldı - Ardahan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Derelere yavru balık bırakma Daha önce atılan büyük balıklardan görüntü Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek'in konuşması Derelere 109 bin alabalık yavrusu bırakıldı Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla 109 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu derelere bırakıldı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Şimşek: -"Dereler bu sayede renkleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Derelere yavru balık bırakma

Daha önce atılan büyük balıklardan görüntü

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek'in konuşması Derelere 109 bin alabalık yavrusu bırakıldı

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla 109 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu derelere bırakıldı

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Şimşek:

-"Dereler bu sayede renkleniyor. Bu alandaki canlı türlerin neslinin devamı için bu çalışmalar son derece önemli"

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla merkeze bağlı Ardıçdere ve Dağevi köyü derelerine, 109 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi için çalışma yaptıklarını, bugün yapılan çalışmanın doğal yaşam için son derece önemli olduğunu söyledi.

Alanda toplanan anaçlardan elde edilen yavruların yılın belirli zaman aralığında derelere bırakıldığını ifade eden Şimşek, "Dereler bu sayede renkleniyor. Bu alandaki canlı türlerin neslinin devamı için bu çalışmalar son derece önemli. Böylece balık popülasyonu artacak. Daha çok balık doğaya kazandıracağız. Bölgemizin Ardahan'ımızın daha güzelleşmesi için çalışmalarımız artarak devam edecek." diye konuştu.

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Başçınar da bugünkü çalışmanın çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, derelere bırakılan balıkların yaşamlarını sürdürmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Daha sonra Trabzon'un Maçka ilçesindeki tesislerinden getirilen yavru balıklar, derelere bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title