Haberler

Dereköy'de Sulu Tarım İçin Büyük Yatırım

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, İznik ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi'nde de yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak sulama tesisi ile 6 bin dekar alanı suyla buluşturacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar boşa akıp giden Dereköy'ün bereketli sularının artık toprağa hayat vereceğini söyledi. Bursa Milletvekili Müfit Aydın, eskiden bir köye gerek 50 metrelik boruyu alabilmek için bile Ankara'ya kadar gidildiğini hatırlatarak, eskiden tüm Türkiye'de yapılan toplam yatırım kadar yatırım günümüzde sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir yasasının ardından rotayı kırsal kalkınmaya çevirdi. Bu hedef doğrultusunda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş'yi ilk kuran belediye olan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin kırsal bölgelerini kapsamayan tarımsal kalkınma projeleriyle tarımsal üretim ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin de yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Özellikle sulama suyu olmaması nedeniyle yeterli verimin sağlanamadığı toprakları suyla buluşturmak için tüm ilçelerde sulama göleti ve sulama tesisi yatırımlarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, İznik'in Dereköy Mahallesi'ne de bir sulama tesisi kazandırıyor. Toplam 25 kilometrelik isale hattı uzunluğuna sahip olacak tesis, 4 milyon TL'ye mal olacak ve yaklaşık 6 bin dekar arazi sulu tarıma açılacak.

BEREKETLİ SULAN BOŞA AKMAYACAK

Dereköy sulama tesisisin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar oşa akan bereketli Dereköy sularının ardından toprağa hayat vereceğini söyledi. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte kırsalda kalkınmanın sağlanması, kaliteli üretim ve ürünlerin dünya pazarlarına sunulması için yoğun mesai harcadıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Eskiden buralarda ilçe belediye başkanını da göremiyordunuz. Ancak artık uygulama değişti. İlçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, milletvekili hepimiz köylerdeyiz. Neye ihtiyaç varsa hiç beklemeden programa alıp, uygulamaya geçiriyoruz. Bütünşehir uygulaması bunun için var. Tarlaya giden yolların açılmasından sulamaya, ürün çeşitliliğinin artırılmasından paketlenip pazarlanmasına kadar her alanda yatırımlarımız devam ediyoruz. Bugün temeli attığımız sulama tesisiyle boşa akan bereketli sular, toprakla buluşacak, çiftçimiz daha çok kazanacak" dedi.

50 METRE BORU İÇİN…

Bursa Milletvekili Müfit Aydın ise son 15 yılda uygulanan politikalarda yaşanan gelişmeyi örneklerle anlattı. Eskiden bir köye 50 metre boru bile lazım olsa Ankara'ya gidilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Önce bir milletvekili bulursunuz. Onunla birlikte Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gidersiniz. Dosyalar açılır, bakılır, 'Bu yıl programda yok, veremeyiz" derler ve 50 metre boru için gittiğiniz Ankara'dan eliniz boş geri dönerdiniz. Şimdi ise Dereköy'ün tarla yolları yapılmış. İçme suyu, kanalizasyonu tamamlanması, düğün salonu yapılmış. Şimdi ise arazi sulaması yapılıyor. Açıkça söylüyorum. Eskiden Türkiye genelinde yapılan yatırımı şimdi tek başına Büyükşehir Belediyemiz yapıyor" diye konuştu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da sulama sistemiyle bölgede verimin artacağını belirterek, destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Dereköy Muhtarı Hasan Çakmak ise 3 yıl içinde ne talepleri varsa hepsinin yerine getirildiğini belirterek, Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Dereköy İznik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title