Haberler

Dereköy Belediyesinen Teknolojik Atılım

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Dereköy Belediyesinin eski bilgisayar programının yetersiz kalması nedeniyle Bilgisayar Programı yenileme çalışmalarına başlandı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Dereköy Belediyesinin eski bilgisayar programının yetersiz kalması nedeniyle Bilgisayar Programı yenileme çalışmalarına başlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Akbulut, " Belediye kurulduğu günden bugüne kadar kullanılan eski programın yetersiz kalması nedeniyle yeni bir program araştırmasına girdik.

Araştırmalar neticesinde anlaşma sağlandığımız firma şu an itibariyle kurulum çalışmalara başladı.

Kurulacak yeni program sayesinde Belediyemizin Muhasebe ve Gelir Servisleri daha verimli, kaliteli ve yasal düzenlemelere uyumlu, yeni çıkan kanun ve yönetmeliklere adaptasyonu daha kolay bir şekle kavuşacaktır. Yeni program ile 01.01.2011 tarihinde çıkmış olan Elektronik belge ve Dijital Arşiv (EBS) sistemine uygun altyapı oluşturularak çalışmalara başlandı. Yine yeni program ile su sayaçlarının okuma işlemi elektronik hale geçilerek El Terminali ile daha modern tahakkuk ve tahsilat işlemi yapılacaktır. Yukarıda sayılan İşlemlerimizi çok daha rahat yapabileceğiz halkımıza daha hızlı ve şeffaf ulaşacaktır. Ayrıca su sayaçlarını da bu aydan itibariyle El Terminali ile okuyacağız. Belediye Meclisimizin kararı gereği dijital okumaya geçtiğimiz için her ay okunacak, su faturaları anında hane sahibine verilecektir. Buda bizim için bir yeniliktir. Hatta beldelerde ilk olarak kullanılan beldeyiz diyebilirim. Kurulan yeni programın, dijital su sayacı okuma sisteminin belediyemiz ve belde halkımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Kütahya Dereköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title