Haberler

Derede Kaybolan 3 Çocuktan Umut'un da Cansız Bedenine Ulaşıldı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine bağlı Aşağısevindik Mahallesi'nden geçen Ergene Deresi'ne düşen 3 çocuktan 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat'ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 4'üncü gününde suların çekilmesi ile bulundu.

Muratlı'da 7 Haziran Cumartesi günü 11.00 sıralarında serinlemek için girdikleri nehirde kaybolan Efe Baybüre ve Bahadır Sarı'nın cansız bedenine ulaşılmasının ardından Umut Buğra Yanat da bulundu. Sabah saatlerinde arama çalışmalarına başlayan AFAD ekipleri su altında arama yaparken, kayıp Umut Buğra'nın yakınları ise dere kenarında aramaya destek oldu. Deredeki su seviyenin düşmesi sonucu Umut Buğra Yanat'ın balçıkla kaplanmış cansız bedeni girdiği noktadan 1.5 kilometre ileride bulundu. AFAD Tekirdağ ekipleri tarafından dereden çıkarılan Yanat'ın cesedini ailesi teşhis etti.

AFAD ekiplerince dereden çıkarılan Yanat'ın cenazesi savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

"SUYA KAPILARAK HAYATINI KAYBEDEN 3 GENCİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLERİZ"

Öte yandan Tekirdağ Valiliği'nce yapılan açıklamada, olayın ihbar alındığı anda, başta Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Muratlı Kaymakamı, Muratlı Belediye Başkanı, Tekirdağ İl AFAD Müdürü'nün olay yerine intikal ettiği ve AFAD, jandarma, deniz polisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli ile birlikte arama ve tarama çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Açıklamada, "7 Haziran Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında ilimiz Muratlı ilçesi Aşağısevindikli Mahallesi Ergene Nehri kenarında, serinlemek için suya giren üç gencimiz suya kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Olayın ihbar alındığı anda, başta Tekirdağ Valisi Sayın Ali Yerlikaya olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Muratlı Kaymakamı, Muratlı Belediye Başkanı, Tekirdağ İl AFAD Müdürü olay yerine intikal etmişler ve AFAD, jandarma, deniz polisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli ile birlikte arama ve tarama çalışmalarına başlanmıştır. 8 Haziran tarihinde saat 11.40'da Efecan Baybüre'nin cansız bedenine ulaşılmıştır. Diğer çocukların arama ve tarama çalışmaları için Başbakanlık AFAD'dan yardım talebinde bulunulmuş ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan (JAG) 5 kişi, İstanbul AFAD'dan 4 kişi, Kırklareli AFAD'dan 4 kişi, deniz polisinden 5 kişi, Tekirdağ Belediyesi'nden 5 kişi, Tekirdağ İl AFAD'tan 22 kişi, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 20 kişi olmak üzere toplam 65 kişi ile arama ve tarama çalışmaları sürdürülmüştür. Yapılan arama çalışmaları sonucunda 9 Haziran tarihinde saat 12.15'de Bahadır Sarı'nın, 10 Haziran tarihinde saat 09.00'da Buğra Yanat'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştır. 10 Haziran tarihinde saat 09.30'da arama ve tarama çalışmaları sonlandırılmıştır. Suya kapılarak hayatını kaybeden bu üç gencimize Allah'tan rahmet diler, geride kalan ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadeleri kaydedildi.

OLAY

Muratlı'nın Aşağısevindik Mahallesi'nde oturan 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat, Serhat Kayabaş ile 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı, Cumartesi günü bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına gitti. Yağan yağmurlar sonrası oluşan su birikintisinde serinlemek isteyen çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre, akıntıya kapılarak suda kayboldu. Diğer 3 çocuğun arkadaşlarının kaybolduğunu ailelere haber vermesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Hava kararıncaya kadar süren çalışmalarda kayıp 3 çocuk bulunamadı. Pazar günkü arama çalışmalarında Efe Can Baybüre'nin cansız bedeni düştüğü yerin 1 kilometre uzağında bulundu. Arama çalışmalarının üçüncü günüde ise imam hatip ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Bahadır Sarı'nın cansız bedenine ulaşıldı. AFAD Tekirdağ ekipleri, çocukların dereye girdiği noktadan 6 kilometre uzaklıktaki Ballıhoca köyü yakınlarında derenin kenarında çalıların arasında Bahadır Sarı'nın cesedini buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İstanbul Efe Can Muratlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title