Haberler

Derecik Beldesi Şantiye Alanına Döndü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde başlayan hummalı çalışma devam ediyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde başlayan hummalı çalışma devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Derecik Belediye başkanı Ekrem Çetinkaya ; "Öncelikle göreve başladığımızdan beridir beldemizin öncelikli hayati sorunları olan yol ve su problemlerine el attık. Yıllardır beldenin kanayan yaralarını sarmaya çalışmak için enerjimizi sarf ettik. Malumunuz beldemiz Kuzey Irakla sıfır olup bir çok akrabamız karşı taraftadır. Beldede yaşayan çoğumuzun abisi, kardeşi,amcası akrabası Kuzey Irak'ta bulunmaktadır. İlk önce bu akrabalarımızın rahat bir şekilde resmi olarak ziyaret ve seyahatlerimiz için sınır kapımızın açılması beldemiz için olmazsa olmazıdır. Türkiye tarafında yapılan çalışmalar son noktaya ulaşmış olup yol ve gümrük binası yapılmıştır" dedi.

"BELDEMİZ İNŞAAT HALİNDEDİR"

Derecik beldesinin %80'inde şuan mutlaka bir çalışmanın olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Ya yol genişletmesi, stabilize çalışması, yeni su şebekesi hattı ile alt yapı çalışmaları devam ediyor. Beldemizde bulunan 6 mahalle Orta, Merkez, Balkaya, Vapurtepe, Güney ve Hacıbey de çalışmalarımız devam ediyor. Şuna kadar mahallerde 65 kilometre stabilize, genişletme ve alt yapı çalışmaları sürdürülmektedir. Umut ediyoruz ki 2016 yılında bir çok mahallemizin yolunu asfaltlama çalışmasına başlayacağız" dedi.

"BELDEMİZDE 30 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPILACAK"

Derecik beldesi, Şemdinli ilçesine 65 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Çoğu zaman hastalarımızı ilçeye ulaştıramadan maalesef hayatlarını kaybediyor. Yaptığımız girişimler sonucu beldemize 30 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak olup ihalesi bitirilip temel atma çalışmaları vatandaşlarımızla birlikte dört gözle bekliyoruz. İnşallah yeni bir yılda hastanemize kavuşacağımız günleri bekliyoruz. Bizim öncelikli ve tek ideolojimiz hizmettir" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetinkaya Şemdinli Hakkari Derecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title