Haberler

Dere Taştı, Kuşadası Güzelçamlı Sele Teslim Oldu (2)

"canlarını ZOR KURTARILAR" Güzelçamlı Deresi'nin taşması sonucu yaşanan su baskını nedeniyle mağdur olanlar, suyu tahliye edip, temizlik çalışmalarına başladı.

"canlarını ZOR KURTARILAR"

Güzelçamlı Deresi'nin taşması sonucu yaşanan su baskını nedeniyle mağdur olanlar, suyu tahliye edip, temizlik çalışmalarına başladı. Zemin kattaki evini su basan emekli polis 63 yaşındaki Osman Taşkın, "Kızımın çeyizleri ve tüm eşyalarımız zarar gördü. Yetkilileri aradım ama kaç saattir bizi arayıp soran olmadı. Gelsinler evimin halini görsünler" dedi.

Güzelçamlı Milli Park Caddesi'ndeki evlerini su basan Selda Thauns da kızıyla birlikte son anda dışarı çıkarak canlarını kurtardığını söyledi. Thauns, komşuları Ali Çetin'in sel suları arasında kalıp, bacağından yaralandığını, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını anlattı.

DENİZİN ÜZERİ ÇÖP DOLDU

Yağmurla birlikte sel sularının dağdan getirdiği odun, çakıl ve çöpler ise denize kadar ulaştı. Sahildeki restoranlarda sel sularından zarar görürken denizin üzeri çöplerle doldu.

ENGELLİLERİN AKÜLÜ ARAÇLARI HASAR GÖRDÜ

Güzelçamlı'daki özel bir engelli bakımevinin zemin katı ve bahçesi de sular altında kaldı. Su basan bakımevinin bahçesinde bulunan, engillilere ait 4 akülü sandalye kullanılamaz hale geldi. AK Parti Aydın Milletvekili adayı Mehmet Erdem de bakımevini ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakımevinin sahibi Sedat Koç ise bahçe ve zemin katta selden eşyaların zarar gördüğünü, ancak hiçbir engelli vatandaşa zarar gelmediğini söyledi.

"HALKIMIZIN YANINDAYIZ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Kuşadası Koordinatörü Fatih Akkentli ise konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dere DSİ'ye ait bir dere. Burada menfez çalışması olmadığı için akşam yağan aşırı yağmurdan dolayı derenin ana girişi kapanmış. Biz de sabah 05.00'te buraya gelerek hızlı bir şeklide çalışmalara başladık. Biz Büyükşehir Belediye ekipleri olarak halkımızın yanındayız. Tesellimiz can kaybının olmaması. Bazı ev ve işyerleri de sudan zarar görmüş. Orada itfaiye ekiplerimiz çalışıyor. Taşkından zarar gören tüm ailelere yemek de dahil her türlü yardım çalışmasını yapıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelçamlı Kuşadası Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title