Haberler

Derbi Maçtan Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki derbi karşılaşmasında Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray'ın kadrosunda 2 değişiklik oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki derbi karşılaşmasında Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray'ın kadrosunda 2 değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Çaykur Rizespor ile Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yapılan müsabakanın ilk 11'nde 2 değişiklik, yaparak takımını sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, Çaykur Rizepor maçında sakatlık yaşayan Semih Kaya'nın yerine Martin Linnes'e görev verirken, yoğun tedavi programıyla Beşiktaş derbisine yetiştirilen Wesley Sneijder'in kadroya dahil olmasıyla da Ryan Donk'u yedeğe çekti.

Sneijder, derbi maçta sahalara döndü

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan sarı-kırmızılı futbolcu Wesley Sneijder, Beşiktaş derbisinde yeniden sahalara döndü.

Yaşadığı sakatlık sonrası 4 maç sahalardan uzak kalan ve Fenerbahçe derbisine yetiştirilen Hollandalı yıldız, bu müsabakanın ardından takımının 3 lig karşılaşmasında daha kadroya giremezken, Çaykur Rizespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakasının yedekleri arasında olmasına karşın süre almadı.

Hollandalı yıldız futbolcu, Fenerbahçe derbisinin ardından 25 gün sonra yeniden forma giymiş oldu.

Öte yandan, tedavileri süren Aurelien Chedjou ve Semih Kaya, ilk 18'de yer alamadı.

Muslera'dan Türk Telekom Arena'da "dalya"

Sarı-kırmızılı kaleci Fernando Muslera, Beşiktaş karşısında Türk Telekom Arena'daki 100. resmi maçına çıktı.

Galatasaray'a 2011-2012 sezonu başında transfer olan Uruguaylı file bekçisi, kulübündeki 5. sezonunda, Türk Telekom Arena'da 99 resmi müsabakayı geride bıraktı ve Beşiktaş derbisinde "dalya" dedi.

Fernando Muslera, Türk Telekom Arena'da 107. müsabakasına çıkan Selçuk İnan'ın ardından 100 maç barajına ulaşan ikinci futbolcu olmayı da başardı.

Selçuk İnan, kulüp tarihine geçti

Galatasaray'ın tecrübeli orta saha oyucusu Selçuk İnan, Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlayarak kulüp tarihine geçti.

Sarı-kırmızılı ekibin yıldız ismi, bu sezonki 40. resmi müsabakasına Beşiktaş önünde başlarken, üst üste 5. sezonunda da 40 maç barajına ulaşarak kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Selçuk İnan 2011-2012 sezonunu 40, 2012-2013 sezonunu 42, 2013-2014 sezonunu 45 ve 2014-2015 sezonunu ise 44 maçla tamamlarken, bu sezon da 40. karşılaşmasında sahaya çıkmayı başardı.

Geride kalan 4 sezonda 40 maç barajına ulaşarak, bu alanda rekoru Gheorghe Popescu ve Cevad Prekazi ile paylaşan Selçuk, başarısını 5. sezona da taşıyıp, kulüp tarihinde bunu başaran ilk sporcu olma unvanını elde etti.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Galatasaray ile bugüne kadar çıktığı 210 resmi müsabakada 47 gol ve 54 asistlik bir performans ortaya koydu. Başarılı oyuncu, Galatasaray takımıyla üçer kez Süper Lig ve TFF Süper Kupa, 2 kez de Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Taffarel, 50 numaralı formayla sahada

Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel'in maç öncesi Muslera ve Cenk Gönen'i çalıştırırken, 50 numaralı forma giymesi dikkati çekti.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 50. yaş günü nedeniyle doğum günü pastası kesilen Taffarel'in, bu nedenle sırtında 50 yazan bir forma giydiği bildirildi.

Gheorghe Hagi, Türk Telekom Arena'da

Sarı-kırmızılı futbol takımının efsane futbolcularından ve eski teknik direktörlerinden olan Gheorghe Hagi, Galatasaray-Beşiktaş derbisini Türk Telekom Arena'da izledi.

Rumen futbol adamı, 10 Mayıs Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek olan, "Türk ve Dünya Yıldızları Darülaceze İçin Salonda" organizasyonuna katılmak üzere İstanbul'a gelirken, bu önemli derbiyi de stattan takip etti.

Stada girişte Hagi'yi, sarı-kırmızılı eski yönetici ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst karşıladı.

Taraftarlardan takıma moral

Derbi karşılaşmasını izlemek üzere Türk Telekom Arena'da yerlerini alan Galatasaray taraftarları, takımlarına büyük destek verdi.

Isınmak için sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuları tribüne çağıran ve alkışlayan taraftarlar, tezahüratlarda bulunarak moral vermeye çalıştı.

Türk Telekom Arena tribünleri Beşiktaş derbisinde de dolmadı.

Galatasaray Odeabank için kupa töreni

ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak önemli bir başarı elde eden Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı için derbi maç öncesinde tören düzenlendi.

Türk Telekom Arena'daki gerçekleştirilen organizasyonda sarı-kırmızılı basketbol takımının oyuncuları ve teknik heyeti, tek tek anons edilerek sahaya çağrıldı.

Ardından şampiyonluk kupası kaptan Sinan Güler tarafından tekrar kaldırılırken, Galatasaray Odeabank takımı tribünleri selamladı.

Basının ilgisi yüksek

Derbi karşılaşmasına medya mensupları büyük ilgi gösterdi.

Müsabakayı takip etmek üzere 268 muhabir, foto muhabiri ve kameramanın akreditasyon yaptırdığı duyuruldu.

Ayrıca, maçı 2 Pakistanlı, birer Çinli ve Estonyalı medya mensubunun da takip ettiği bildirildi.

Öte yandan, Galatasaray ve Beşiktaş, 21 Yaş Altı Ligi'nde karşı karşıya gelirken, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Kaynak: AA / Spor

Türk Telekom Arena Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title