Haberler

Derbi Maçtan Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı ağırlayan lider Galatasaray, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında oynayamayan kaleci Fernando Muslera, derbi maçta Sinan Bolat'tan formayı geri alırken, Gençlerbirliği müsabakasına ilk 11'de başlayan bir diğer isim olan Umut Bulut'un yerine ise Hamit Altıntop görev aldı.

Sarı-kırmızılı ekipte tedavisi devam eden Chedjou ise bu karşılaşmada da oynayamadı.

- Hamit ve Selçuk yetiştirildi

Sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş karşısında oynayıp oynayamayacakları şüpheli olan Selçuk İnan ve Hamit Altıntop, sağlık heyetinin yoğun çalışması sonrası maça yetiştirildi.

Ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında sakatlık yaşayan iki oyuncu, ancak dün gerçekleştirilen son antrenmanda takımla birlikte çalışabilirken, son yapılan kontrollerinden olumlu sonuç çıkmasının ardından ilk 11'de sahaya çıktı.

Tribünlerde dev koreografi

Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş derbisinde tribünlerde dev bir koreografi sergiledi.

Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk yolundaki en büyük engeli olan derbi öncesi gerçekleştirilen koreografi, tüm tribünleri kapsadı. Açılan dev pankartta sarı-kırmızılı takımın olası 20. şampiyonluğunu simgeleyen dört yıldız bulunurken, "Herkes rütbesini bilecek. Galatasaray karşısında önünü ilikleyecek" yazısı yer aldı.

Tüm tribünlerde açılan kartonlarla ise "Selam dur" yazısı ortaya çıkarıldı.

Statta tanıdık isimler

Sarı-kırmızılı ekibin eski futbolcuları Arda Turan, Tomas Ujfalusi ve Ali Faryd Mondragon, Beşiktaş derbisini statta izledi.

İspanya'da Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, La Liga 'da maçların tamamlanmasının ardından soluğu İstanbul'da alırken, eski takımının şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Beşiktaş müsabakasını da statta takip etti.

Galatasaray'da hem futbolculuk hem de sportif direktörlük görevleri üstlenen Tomas Ujfalusi de bu önemli maçta eski takımını tribünden desteklenler arasında yer aldı.

Sarı-kırmmızılı ekipte 6 sezon kalecilik yapan Kolombiyalı file bekçisi Ali Faryd Mondragon da derbi maçı statta izleyen tanıdık isimler arasında yer aldı. Maç öncesi kendisine plaket verilen Mondragon, iki oğluyla birlikte sahaya inerken, tribünleri gezerek taraftarları da selamladı.

Öte yandan, Fransa'nın Saint-Etienne takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç de derbi maçı Türk Telekom Arena'dan izledi.

Türk Telekom Arena doldu

Galatasaray-Beşiktaş derbisi, Türk Telekom Arena'nın bu sezon en kalabalık gününe sahne oldu.

Sezon başından beri stadını doldurmakta güçlük çeken sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinde taraftarının tam desteğini aldı.

Beşiktaş seyircisinin yer almadığı maçta, rakip takım taraftarları için ayrılan bölüm de Galatasaray taraftarlarına açılırken, stadın büyük oranda dolduğu gözlendi.

Ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyen 37 bin 105 kişi, bu sezonki taraftar rekoru olarak duyurulurken, Beşiktaş derbisinde resmi sayının çok daha yüksek olması bekleniyor.

Taraftardan uğurlama

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Beşiktaş derbisi öncesi futbol takımını Florya Metin Oktay Tesisleri'nden uğurladı.

Tesis önünde toplanan taraftarlar, tezahüratlar yaparak takımlarına destek verirken, Galatasaray'ı taşıyan otobüsü çıkışta alkışlarla Türk Telekom Arena'ya yolcu etti.

Albayrak'dan servise devam

Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdurrahim Albayrak, sahibi olduğu firmanın midibüsleriyle taraftarları Türk Telekom Arena'ya taşımaya Beşiktaş derbisinde de devam etti.

Albayrak'ın şirketine ait araçlar, Bakırköy, Mecidiyeköy ve Seyrentepe'den stada servis yaparak taraftarları taşıdı.

Özellikle Seyrantepe'den stada gelen metronun uzun süredir çalışmaması nedeniyle sıkıntı yaşanırken, şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan Beşiktaş derbisinde de servis uygulamasına devam edildi.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda doğurganlığı mı etkiliyor? Beypazarı ne içeriyor? İsviçre Beypazarı sodayı neden yasakladı? Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title