Haberler

Derbi Maçtan Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide Diego'ya ilk 11'de görev verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide Diego'ya ilk 11'de görev verdi.

Kartal, sezonun ilk yarısında Galatasaray ve Beşiktaş ile yaptıkları derbilerde yedekler arasında tuttuğu ve ikinci yarılarda da görev vermediği Brezilyalı futbolcuyu, sarı-kırmızılı takıma karşı Kadıköy'deki derbide ilk 11'de sahaya sürdü.

En son 20. haftada 5-0 kazandıkları Gaziantepspor maçında ilk 11'de başlayan Diego, 2-1 kaybettikleri Akhisar Belediyespor ve 1-1 berabere kaldıkları Torku Konyaspor mücadelelerinde yedek kaldıktan sonra derbide tekrar kadroya girdi.

Teknik direktör Kartal, yabancı oyuncu tercihlerini Alves, Kuyt, Diego, Emenike ve Sow'dan yana kullanınca, Meireles ve Webo yedek kaldı. Geçen hafta Torku Konyaspor deplasmanında ilk 11'de yer bulan Kadlec, derbide 18 kişilik kadronun dışında tutuldu.

Kartal ilk 11 kurgusunda genelde orta alanın solunda görev verdiği Sow'u en uçta görevlendirirken, sola Emenike'yi yerleştirdi.

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Volkan ve Caner 11'de

Sarı-lacivertli takımda cezalarını tamamlayan kaleci Volkan Demirel ve Caner Erkin, derbide ilk 11'deki yerlerini aldı.

Ligde 19. haftadaki Trabzonspor maçından sonra rakip takım yöneticisine yönelik ifadeleri nedeniyle ceza aldığı için 1'i kupa, 3'ü lig mücadelesinde görev yapamayan Volkan, 3 maç sonra ligde kaleyi korudu. Sarı kart cezası nedeniyle geçen hafta Torku Konyaspor maçında görev yapamayan Caner Erkin de derbide kadroya girdi.

Sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Alper Potuk, uzun bir aradan sonra 18 kişilik kadroya girdi. Ligde en son 20. haftadaki Gaziantepspor maçında ikinci yarıda oyuna girerek şans bulan Alper, derbide yedekler arasında tutuldu.

Tribünler doldu

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri bu sezon en dolu halini yaşadı.

Sarı-lacivertli kulübün, bilet satışı yapmadığı okul tarafındaki kale arkası tribününü de açmasıyla bu tribünün tamamına yakını doldu. Derbide 50 bine yakın taraftar tribünlerdeki yerini aldı.

Derbiye büyük ilgi gösteren taraftarlar maçın başlamasından saatler öncesinde stat çevresine geldiler. Stat etrafındaki mekanlarda ve parklarda gruplar halinde meşaleler yakıp, tezahüratla yaparak coşkulu bir şekilde maçı bekleyen sarı-lacivertliler, stat kapıları açıldıktan sonra da tribünlere girerek takımlarını destekledi.

Kadın taraftarlara beyaz gül

Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tribünlerdeki kadın taraftarlara beyaz gül verdiler.

Ellerinde güllerle sahaya çıkan sarı-lacivertliler, Fenerium tribününde yerini alan kadın taraftarlara bu anlamlı gün nedeniyle çiçek vererek jest yaptılar.

Tribünlerde bayrak ve pankart şov

Sarı-lacivertli taraftarlar derbi maçta tribünlerde bayrak ve pankart şov yaptı.

Maçın başlamasına kısa bir süre kala okul kale arkası tribünde üzerinde "Fenerbahçe Cumhuriyeti", maraton üst tribünde "Herkes haddini bilecek" yazılı, tribünün tamamını kaplayan sarı-lacivertli bayrak açıldı.

Migros kale arkası tribünde ise kanarya ve aslan figürleri karikatürize edilmiş dev boyutta bir pankart açıldı. "This is Kadıköy" yazısının yer aldığı stadın havadan göründüğü pankartta, aslanı tekmeleyen bir kanarya resmedildi. Dev pankart seremoninin ardından indirildi.

Derbide medya ordusu

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine medyanın ilgisi de büyük oldu.

Maçta 190 muhabir ve yazar, 84 foto muhabiri ve 35 kameraman olmak üzere toplam 309 basın mensubu görev yaptı. Karşılaşmaya akredite olanlar arasında 2 de Hollandalı gazeteci bulunuyor.

Diğer notlar

Sarı-lacivertli taraftarlar ligde 3 hafta sonra kaleye geçen kaleci Volkan Demirel'i ısınmak için sahaya çıkarken sevgi gösterileriyle karşıladı.

Taraftarlar, karşılaşmanın başlamasından saatler önce zemini görmek için sahaya çıkan maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı ıslıklarla protesto etti.

Fenerbahçeli futbolcular sahaya "Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" yazılı pankartla çıktı.

Kaynak: AA / Spor

İsmail Kartal Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title