Haberler

Derbent'te Yetiştiricilere Arılı Kovan Dağıtıldı

Konya'nın Derbent ilçesinde, arı yetiştiriciliği eğitimi alan arı yetiştiricilerine organik arılı kovan desteğinde bulunuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Derbent ilçesinde arıcılık eğitimi alan yetiştiricilere organik arılı kovan desteğinde bulundu.

Derbent çarşı merkezinde düzenlenen kovan dağıtım töreninde, bir ay süreyle arı yetiştiriciliği eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan toplam 19 yetiştiriciye içerisinde organik arılar bulunan kovanları teslim edildi. Kişi başı 5'er kovandan yetiştiricilere toplam 95 organik arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Derbent'te arıcılık eğitimi alan arı yetiştiricilerine teşvik olması amacıyla arı ve kovan desteğinde de bulunulduğunu belirten Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçenin yeşil fasulye ve çilekten sonra organik bal üretiminde de gelecekte marka bir bölge haline geleceğine inandığını söyledi. Başkan Acar, "İlçemizde arıcılık yapanlara bu kurs ve desteklerle yenilerinin eklenmesi yöremizdeki iş istihdamına, ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek başta olmak üzere Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımıza ilçemiz halkı adına bu tür teşvik ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamdi Acar Derbent Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title