Haberler

    Deraya Tekrar Suriye Rejiminin Kontrolünde

    Suriye'de muhaliflerle hükümet arasında varılan anlaşmanın ardından Deraya ilçesi el değiştirdi. Şam'a 7 kilometre mesafede bulunan kasabadaki silahlı gruplar tamamen çekildi.

    2012 yılından beri ordu tarafından blokaj uygulanan semte gelen otobüsler, burada yaşayanları tahliye etti. Anlaşmayı sahada takip eden Suriye ordusundan bir asker şu bilgileri verdi:

    "Sayılar biliniyor, 4 ile 5 bin arasında bir sivil grubu ve bin kadar silahlı militan. Ancak sayılar çok kesin değil. Sadece Deraya'daki silahlı gruplar tarafından biliniyor. Fakat her gün silahlı gruplar buradan ayrılıyor. Ayrıca teröristler tarafından rehin alındığını düşündüğümüz siviller de götürülüyor."

    Yıllardır gıda yardımı ulaştırılamayan Deraya'dan çıkan siviller İdlib ve Hama'ya taşındı. Deraya'da rejime karşı direnen Ahrar-ül Şam grubunun saha sorumlusu Hüsam Salameh ise tahliyenin bir başarı olduğunu savundu:

    "Bu görüntüler bazıları için yenilgi gibi görülebilir ancak bu gerçekte rejim ve müttefiklerinin zayıflığının işareti. Dünya güçleri bir kasabayı almayı başaramadı. Eğer rejim becerebilseydi bu insanların ayrılmasına izin vermezdi. Gücü yetseydi herkesi öldürürdü fakat zayıflıkları yüzünden bu insanların silahlarıyla ayrılmalarına göz yumdular."

    Geride ağır silahlarını bırakarak kasabadan ayrılan muhaliflere yardım malzemesi ulaştırıldı. Yaralılarsa hastaneye kaldırıldı.

    İki taraf, kasabanın boşaltılması için perşembe günü bir anlaşma yapmıştı. Benzer anlaşmalar daha önce da farklı gruplarla rejim arasında yapılmıştı.

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Ağustos 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Suriye Şam Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title