Haberler

    Der Spiegel'in 'Hedef Kürtler' İddiasına Sert Yanıt

    BAŞBAKAN Binali Yıldırım, dün Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile İstanbul'da yaptığı basın toplantısında Cerablus operasyonuna ilişkin 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' yorumunu yapan Alman Der Spiegel Dergisi'ne sert çıktı.

    BAŞBAKAN Binali Yıldırım, dün Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile İstanbul'da yaptığı basın toplantısında Cerablus operasyonuna ilişkin 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' yorumunu yapan Alman Der Spiegel Dergisi'ne sert çıktı. Cerablus operasyonuna ilişkin Alman Der Spiegel dergisinin iddiasıyla ilgili görüşü sorulan Başbakan Binali Yıldırım şu açıklamayı yaptı:

    "Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor. Dünyadan haberi yok veya haberi var; yalan hem de kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey bilmiyorsa ABD Başkan Yardımcısı'nın, AB makamlarının açıklamasını dinlesin ve dünyadaki bütün ülkelerin açıklamasını dinlesin ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor, diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz. Yemezler. Bunlar tamamen yalandır. Aslı astarı yoktur. Özgür Suriye Ordusu orada DEAŞ unsurlarını temizlemekle meşguldür ve diğer terör gruplarını geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz, bizim unsurlarımız da onlara lojistik destek vermektedir. Askerimizin görevi, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve ülkemizin topraklarında yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini teminat altına almaktır. Türkiye'nin yaptığı budur. Bunun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır." Spiegel dergisi, Cerablus'un 3 yıldır terör örgütü IŞİD'in elinde olduğunu, terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin saldırı hazırlığı yapması üzerine Türkiye'nin devreye girdiğini iddia etmişti.

    BAŞARAMAYACAKLAR

    Süren 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, IŞİD ve diğer terör grupları bölgeden çıkarılıncaya kadar operasyonlara devam edileceğini vurgulayarak, "Baştan beri biz Türkiye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz ve Suriye'nin de toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı hem Türkiye'de hem Suriye'de bölücülük yapmak. Sözde akılları sıra buralarda devlet kurmak, böyle bir hayalin peşindeler. Asla bunu başaramayacaklar. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini yüzde yüz sağlayıncaya kadar oradaki operasyonlarımıza devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer terör unsurlarını bölgeden çıkarıncaya kadar bu operasyonlara devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Binali Yıldırım Der Spiegel Cerablus Türkiye Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title