Haberler

Depremzede Öğretmenler Lojmanlarına Kavuştu

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından Vehbi Koç Vakfı tarafından kentteki öğretmenler için inşa edilen lojmanların açılışı yapıldı.

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından Vehbi Koç Vakfı tarafından kentteki öğretmenler için inşa edilen lojmanların açılışı yapıldı.

Vehbi Koç Vakfı, kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremler sonrasında, ilde görevli öğretmenlerin kalabileceği lojmanların yapımı için çalışma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, mayıs ayında temeli atılan 128 lojman, 6 ayda tamamlanarak faaliyete geçti.

Lojmanların açılış töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, bir yıl önce yaşanan depremleri anımsatarak, 76'sı öğretmen 644 vatandaşın yaşamını yitirdiği depremlerde, ciddi maddi ve manevi kayıpların da olduğunu söyledi.

Depremlerin ardından 76 milyon insanın tek yürek olarak Van'a yardıma koştuğuna, özel sektörde önemli yeri olan Koç grubunun da tüm şirketleri ile Van'ın ve Vanlının yanında yer aldığına dikkati çeken Karaloğlu, Vehbi Koç Vakfı'nın, kente kalıcı şeyler bırakmak ve hayatını kaybeden öğretmenlerin anısını yaşatmak adına lojman yaptırma kararı aldığını ifade etti.

Karaloğlu, yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan lojmanların bugünkü törenle milli eğitim camiasına bağışlandığını bildirerek, lojmanların yapımında son teknoloji inşaat malzemelerinin kullanıldığını ve yer olarak sağlam bir zemin seçildiğini dile getirdi.

Lojmanlarla birlikte içerisindeki beyaz eşyaların da vakıf tarafından tahsis edildiğine işaret eden Karaloğlu, "Bu, Koç topluluğunun sosyal sorumluk ve toplumsal duyarlılığının bir gereğidir. Van halkı ve eğitim camiamız bunu hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman minnetle, şükranla bu güzel yatırımı hatırlayacaktır. Van halkı adına bu yatırımı yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise kentte yaşanan depremlerin ardından Van'ın yeniden kalkınması sürecine katkı sunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, inşa edilen lojmanların da bölgedeki eğitimin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

"Ümit ederim ki geçmişte olduğu gibi gelecekte de güzel ilimiz Van, özverili eğitimcilerimizle başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak" diyen Koç, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun ülkeyi ayakta tutan en önemli unsur olduğunu belirtti.

Öğretmenler için gereken konfor, yaşam alanları ve gereçlerle donatılan lojmanların, deprem yönetmeliğine uygun inşa edildiğini anlatan Koç, lojmanların hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ile Mustafa Koç ve diğer katılımcılar açılış kurdelesini kestikleri lojmanlarda incelemede bulundu.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Güncel

Vali Karaloğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title