Haberler

Depremin İzlerinin Silindiği Okul, Milli Sporcuların Gözdesi Oldu

17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden en çok etkilenen kurumlardan KOÜ BESYO, felaketin yaralarını kısa sürede sararak 27 branşta 315 milli sporcunun tercih ettiği okul haline geldi BESYO Müdürü Prof. Dr. Taşkıran: "Üniversitemizin üst yönetiminin spora ilgisi, yerel yönetimlerle ortak çalışmalar.

KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden en çok etkilenen kurumlardan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), felaketin yaralarını kısa sürede sararak 27 branşta 315 milli sporcunun eğitim gördüğü okul haline geldi.

Okul müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının depremde zarar gördüğünü ancak kısa bir aranın ardından eğitime devam ettiğini söyledi.

Okullarında, aralarında 27 branşta 315 milli sporcunun da olduğu bin 917 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Taşkıran, bu sporcular içinde Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda temsil eden isimlerin yer aldığını kaydetti.

Taşkıran, bu öğrencilere görevli ve izinli olma hakkı verdiklerini anımsatarak, "Sınava giremezlerse mazeret sınavı haftasında yeniden sınava alınmalarını sağlıyoruz ancak okul devamsızlığı nedeniyle eğitim-öğretim eksikliği ortaya çıkıyor. Onların tamamlanabilmesi için çalışmalar yapıyoruz" ifadesini kullandı.

"Öğretim üyeleri, eski milli sporcu veya antrenör"

Okullarında hem uygulama hem de kuramsal alanda aktif öğretim elemanlarının bulunduğunu vurgulayan Taşkıran, uygulama dersi verenlerin büyük bölümünün eski milli sporcu veya milli takımlarda antrenörlük yapmış kişiler olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Taşkıran, eğitim kadrosunda çeşitli spor federasyonlarda kurul başkanlığı, yönetim kurulu ve teknik kurul üyelikleri yapanlar da bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tablo, öğrencilere deneyimlerin paylaşılma şansını vermektedir. Hemen her öğrencinin ulusal ve uluslararası düzeydeki şampiyonalara katılması, önemli sportif merkezlerin ziyaret edilmesi, organizasyonlarda gönüllü bulunmaları sağlanmaktadır. Kocaeli, büyük bir metropol. Anadolu'nun en büyük geçiş noktası. Üniversitemizin BESYO'su Türkiye'nin her bölgesinden ilgi görüyor. Üniversitemizin üst yönetiminin spora ilgisi, yerel yönetimlerle ortak çalışmalar ve spor kulüpleriyle iyi iş birliklerinin olması, öğrenci tercihlerini pozitif etkilemektedir."

Taşkıran, federasyonlarla hakemlik ve antrenörlük kursları için iş birliği yaptıklarını belirterek, bu çalışmaların da okullarına ilgiyi artırdığını söyledi.

BESYO'nun yakında "Spor Bilimleri Fakültesi"ne dönüşeceğini açıklayan Taşkıran, şunları kaydetti:

"Yılda ortalama 15 konferans, seminer, panel düzenlemektedir. Tekli yıllarda raket sporları, çiftli yıllarda eskrim ve bilim sempozyumları düzenlemektedir. 2015'in aralık ayında Türkiye'de ilk kez olmak üzere Erken Çocuklukta Hareket Sempozyumu organize edilecektir. Hazırlığını yaptığımız bir başka bilimsel toplantı da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi'dir. Yaklaşık 35 branşta üniversiteler arası yarışlara katılmaya devam edeceğiz. Hedef, her yıl her branşta ilk dört takımdan biri olmaktır. Kaliteli spor eğitimi, yönetici, rekreasyon lideri, beden eğitimi ve spor eğitmeni yetiştirmeyi hedefliyoruz." - Kocaeli

Kaynak: AA / Spor

Kocaeli Üniversitesi Yavuz Taşkıran Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title