Haberler

Depremden Sonra Yapılan İş Merkezi, İmam Hatip Lisesi Oluyor

Güncelleme:

17 Ağustos depreminin ardından Başiskele'ye esnaf için yapılan kalıcı iş merkezi, kullanılmayınca İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmeye başlandı.

Marmara Bölgesi'ni vuran 17 Ağustos 1999 tarihindeki depremin ardından Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde hak sahibi esnaf için yapılan kalıcı iş merkezi, kullanılmayınca İmam Hakip Lisesi'ne dönüştürülmeye başlandı.

Depremin merkez üssü olan Gölcük İlçesi'nde yıllarca atıl kalan ve harabeye dönüşen kalıcı işyerlerinin bir bölümünün Kocaeli Üniversitesi'ne devredilerek Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılmaya başlanmasının ardından, Başiskele İlçesi'nde yaptırılan, ancak hak sahipleri tarafından yeri uygun olmadığı için kullanılmayan iş merkezinin de İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine karar verildi.

Bunun için  kalıcı işyerleri onarım ve tadilata alınarak 16 derslik, laboratuar, okul idari işleri, müdür odası ve arşiv bölümünden oluşan İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine başlandı. Okul binası toplam 3 bin 720 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Aynı bölgedeki diğer iki binanın da ilerde dönüşüm programına alınarak tadilat yapılan eksiği duyulan birimler için kullanılacak. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Marmara Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title